Svegs IK startar investeringsfond

Foto av författare

Jessica Grip

svegsik-4546.jpg
Bengt-Arne Baben Persson och Göthe Hammarström tror på Svegs Investeringsfond för främjande projekt inom Svegs IK. Foto: Morgan Grip
Inom kort kommer en investeringsfond att startas för att kunna finansiera framtida projekt i Svegs IK:s olika sektioner. I första hand är det en läktare på Svegs IP som ska byggas och i samband med de planerna har sedan tidigare en arbetsgrupp tillsats för att driva projektet framåt och där har idén om en investeringsfond växt fram.

– Tanken är att vi ska kunna finansiera bygget med hjälp av den här fonden, säger Göthe Hammarström. Det hela går ut på att man köper in sig på en andel som berättigar till del i ordinarie V 75-spel på lördagar samt en stående Lottorad inklusive joker varje onsdag och lördag, där Bengt-Arne Baben Persson är huvudperson.

På liknande sätt löste man delar av ishallsbygget på 80-talet på ett framgångsrikt sätt och nu siktar man alltså på att kunna finansiera ytterligare projekt i klubbens intresse.

Andelsspelet är bindande i ett år och av insatsen som är 200 kronor per månad går 20 % direkt till läktarbygget och 80 % till spel. Eventuell vinst på de spel man satsat på fördelas 75 % till andelsägarna, 20 % till fonden samt 5 % i administrationskostnader.

– Vi siktar på att komma igång med fonden till den 1 maj och hoppas på att intresset ska vara stort, det gäller att hitta lösningar och det här kan bli riktigt bra. Förhoppningsvis blir det även ett sätt för mig att ge tillbaka till klubben, säger Baben, som har sitt hjärta i Svegs IK.

Är du intresserad av att köpa en andel och samtidigt bidra till främjande investeringar inom Svegs IK och i första hand läktarbygget på IP. Anmäl dig då till Göthe Hammarström senast den 30 april. Tel: 0680-100 90, mejl: 0680.10090@telia.com

Läs även: Svegs IK planerar för ny läktare på IP

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!