Oscar Jonsson U21-mästare med Djurgården

Foto av författare

Morgan Grip

oscar.jpg
Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Johan Sahlén
Svegsfostrade fotbollsmålvakten Oscar Jonsson, nu i Djurgårdens IF,  blev på onsdagskvällen U21-mästare med Djurgårdens IF efter att man besegrat IFK Norrköping med 3-2 i finalen.

– Jag har fått vara med en del i U21 i år även om det mest har blivit på bänken. U21 är ett reservlag till A-laget så det är oftast A-lagets andremålvakt som spelar, berättar Oscar Jonsson, som fanns med på bänken när guldet bärgades på onsdagskvällen.

Inte nog med det, i söndags tog han också SM-silver med klubbens U19-lag, detta efter att man förlorat finalen med 3-0 mot IFK Göteborg.

– Ja, vi knep silvret. Tyvärr förlorade vi finalen i söndags mot IFK Göteborg. Det är med U19 jag spelat de flesta matcherna och känner att jag varit mer delaktig till framgången, säger Oscar.

Hör Oscar berätta mer om detta, hans vardag i Djurgården samt hans tankar och drömmar om framtiden i morgondagens poddsändning med Thomas Pedersen.

Oscar Jonsson är född och uppvuxen i Vemdalen och började spela med Svegs IK som 12-åring. Oscar debuterade i Svegs A-lag i division 4 när han var 14 år och lämnade för IK Brage mitt i säsongen 2013. Efter endast ett halvår i Borlänge värvades han i januari 2014 till Djurgårdens IF.

Läs också
Förre svegsmålvakten Oscar Jonsson klar för Djurgården (publicerad: 2014-01-09)
Nu bekräftar Djurgården värvningen av Oscar Jonsson (publicerad: 2014-01-14)
Djurgårdens sportchef Bosse Andersson om värvningen av Oscar Jonsson (publicerad: 2014-01-14)
Förre Svegsmålvakten Oscar Jonsson gjorde A-lagsdebut i Djurgården (publicerad: 2014-06-18)

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!