Biblioteket flyttar ut

Foto: Morgan Grip

Under sommaren behöver man inte gå till biblioteket för att låna och läsa böcker. Biblioteket har nämligen satt ut fem hängmattor och ställt ut boklådor på tre ställen i Sveg. Den som vill koppla av en stund kan låna en bok i boklådorna och lägga sig i en hängmatta för att läsa.

Idén till projektet, som kommer att testas under sommaren, kom Kajsa Malm hos Destination Sveg med och hon fick gehör direkt hos kommunen.

– Jag är uppväxt i Söderköping och där hade de förra sommaren ett liknande projekt i samband med att stadsbiblioteket firade 100 år, berättar Kajsa. Jag tänkte att det borde ju gå att göra även här i Sveg.

Hängmattorna och boklådorna är placerade nere vid Medborgarparken, på Lillön samt vid promenadvägen nedanför badhuset. Böckerna i lådorna kommer att bytas ut ett par gånger i månaden.

– Det här är ett bra sätt att nå ut till fler och samtidigt ett bra sätt att marknadsföra biblioteket. Det ligger dessutom helt i linje med de tankar vi har inför framtiden, säger Patrik Byström, kultur- och fritidschef i kommunen.

ANNONS: