Serieseger och avancemang till division 3, då åkte guldhattarna på i Lillhärdal. Foto: Morgan Grip

Morgan Grip

Redan uppflyttningsklara Lillhärdals IF knep också seriesegern, även om det satt långt inne.

Lillhärdal tog på söndagen emot bottenlaget Myssjö/Ovikens IF hemma på Solberga i en match som vid en poäng skulle ge Lillhärdal seriesegern.

– Det var inte vår bästa match men det blev en poäng till slut och det var ju det som krävdes, säger Lillhärdals IF:s tränare Anders Roos.

Hemmalaget fick en chockstart då Myssjö/Oviken gjorde 0-1 redan efter tre minuter. Lillhärdal tog dock ganska omgående över kommandot i matchen och mer och mer av spelet och hade också mängder av chanser till kvittering, närmast var David Larsson som prickade stolpen.

Bortalagets 0-1-ledning stod sig dock i halvtid. Trots fortsatt spelövertag och flertalet vassa målchanser dröjer det dock ända till den 71:a minuten innan Lillhärdal kan kvittera och då gör man det på straff. Mattias Larsson placerar säkert in 1-1 bakom Myssjö/Ovikens målvakt Mathias Schjelvan.

Fyra minuter senare nickar samme Larsson in 2-1 och hemmalaget ser ut att gå mot tre poäng. Gästernas Anton Olsson ville dock annorlunda och kvitterar i första övertidsminuten hemmalagets ledning och matchen slutar oavgjort, 2-2.

– Vi hade jättemånga chanser, normalt sett skall vi göra ett par mål till, men så är det ibland, säger en ändå nöjd Anders Roos, som lotsat sitt Lillhärdal till serieseger och avancemang till division 3.

Guldfirande Lillhärdal tackade publik och sponsorer genom att bjuda på kaffe och tårta under matchen, denna något kylslagna första söndagen i oktober, när guldhattarna åkte på i Lillhärdal.

– Utan er hade det inte varit samma sak, då hade vi inte fixat det. Ett stort tack, sa Lillhärdals IF:s kapten Viktor Lundqvist, till publiken efter matchen.