Komfortabel hemmaseger för Sveg

Foto av författare

Morgan Grip

Sveg vinner komfortabelt fredagskvällens hemmamöte mot gästande Vansbro AIK med 8-3 efter att ha punkterat matchen i inledningen av den andra perioden.

En ganska händelsefattig första period slutar ändå med hemmaledning 1-0, efter att Sveg gjort mål i numerärt underläge. Hemmalaget rivstartar sedan den andra perioden, innan den har hunnit bli två minuter gammal har man gått upp till ledning 4-0. En allt annat än händelsefattig inledning på andra akten således. Sveg ökar kort därpå också på sin ledning till 5-0.

Vid ledning 5-0 går Sveg ner i tempo och tillåter gästerna att spelmässigt komma tillbaka in i matchen. Vansbro reducerar då både till 5-1 och 5-2 och har också bud på 5-3. Istället för reducering är det dock hemmalaget som ökar på sin ledning till 6-2. Sveg är också det bättre laget matchen igenom och vinner till slut rättvist och ganska komfortabelt med 8-3.

– Jag tycker att det var våran match, även om vi går ner i tempo och slarvar lite. Det är typiskt när man leder stort och har matchen att man slår av på tempot, men vi pratade ihop oss och tog tag i det igen. Ordningen återställd, säger Svegs tränare Jörgen Paalanen.