Sveg inledde höstsäsongen med uddamålsförlust

Foto av författare

Morgan Grip

Svegs tränare Fredrik Jonasson ger ett extra plus till Jonas Svensson (bilden), Andreas Larsson, Daniel Wiklund och Joel Sjövold. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Morgan Grip
Det blev förlust för Sveg när höstsäsongen sparkades igång på Svartvikens IP i går. Hammerdals IF vinner matchen med 5-4.

– Matchen börjar ganska jämnt men vi känns som det starkare laget. Deras 1-0 mål efter c:a 10-12 min känns därför inte helt logiskt. Efter målet tar vi tag i spelet rejält och dominerar kraftigt. Vi kvitterar relativt omgående genom Daniel Wiklund. Och av bara farten gör vi två mål till, säger Svegs tränare Fredrik Jonasson.

– Vi skapar många målchanser och vi bör göra flera mål i första halvlek. Vårt anfallsspel fungerar väldigt bra och vi får med många spelare i anfallen där framförallt ytterbackarna kommer fram på ett sätt som vi inte har gjort tidigare. Vi rullar boll i backlinjen på ett föredömligt sätt och hittar enkelt upp till spelbara spelare både på mittfältet och i anfallet, säger Jonasson

– Våra forwards löper hela tiden bra och är mycket snabbare än Hammerdals backlinje. Hammerdal har nästan ingenting och skickar bara långa bollar som vårt försvar enkelt tar hand om, säger Jonasson

Trots övertag för Sveg så lyckas Hammerdal ändå få in ett reduceringsmål i slutet av första halvlek.

– Ett riktigt onödigt mål att släppa in där både mittfält och backlinje snabbt blir överspelade. Vi känner dock att vi har gjort en riktigt bra halvlek och det är positiva tongångar i paus. Tyvärr så gör vi ett litet misstag direkt (efter 30 sek) i början av andra halvlek och Hammerdal utnyttjar det misstaget med lite tur och skicklighet och vips så står det 3-3 trots att vi har dominerat de första 46 minuterna av matchen, säger Jonasson.

– Efter det är det Hammerdal för hela slanten. Vi faller in i något sorts "vakuum" och tappar boll på egen planhalva. Löpviljan och bolltempot från första halvlek är som bortblåst. Dock skapar Hammerdal inte så mycket och Mattis i målet tar enkelt hand om de situationer som uppstår. Vi skapar dock ingenting och har nog bara ett avslut på mål i andra halvlek, säger Jonasson.

– Hela laget ska ha ett stort plus för första halvleken men jag vill ändå lyfta fram Jonas Svensson, Andreas Larsson, Daniel Wiklund och Joel Sjövold lite extra. Andra halvleken ska vi nog bara glömma, avslutar Jonasson.