Arkivbild. Foto: Morgan Grip
Foto av författare

Jessica Grip

Det var två relativt jämna lag som gjorde upp i fredagens hemmamatch i Svegs ishall, där Näldens IF gästade och det skulle krävas förlängning för att skilja de båda lagen åt.

Gästerna tar ledningen i matchen efter dryga 12 minuter in i första perioden. Sveg kommer i kapp genom Simon Nilsson som utjämnar till 1-1 innan periodvilan.

Andra perioden ser ungefär lika ut där Nälden tar ledningen med 1-2 och Sveg kommer ikapp, den här gången genom Marcus Persson som kan göra 2-2, ett resultat som står sig perioden ut.

I sista akten gör så Nälden både 2-3 och 2-4, innan Svegs Marcus Persson får in en puck till 3-4 i powerplay för hemmalaget. Efter en hel del stök i slutminuterna, med många utvisningar som till slut ger Sveg en man mer på plan, gör Simon Nilsson 4-4 i slutminuten och bäddar därmed för förlängning. En förlängning där gästerna drog det längsta strået och efter knappt två minuter fick in en puck bakom Oskar Lidberg i Svegsmålet. Säsongens kanske tyngsta förlust så här långt var ett faktum.

Tack vare Simon Nilssons kvittering i slutminuten, som ledde till förlängning, tar man ändå med sig en poäng från fredagens match.