Tre sköna poäng för Sveg

Sveg tog tre sköna poäng efter seger med 4-6 i lördagens bortamöte mot Kramfors-Alliansen. Simon Nilsson och Emil Gustafsson. ARKIVBILD. Foto: Morgan Grip
Foto av författare

Morgan Grip

Sveg tog tre sköna poäng efter seger med 4-6 i lördagens bortamöte mot Kramfors-Alliansen. Detta efter en riktig smakstart med en 0-3-ledning efter första perioden.

Sveg inledde målskyttet redan drygt en minut in i matchen, genom mål av Emil Olsson. Innan första perioden var över hade Devin McGonigal och Simon Nilsson ökat på Svegs ledning till 0-3.

I andra perioden ökade Mattias Nordqvist på Svegs ledning ytterligare till 0-4, innan hemmalaget kunde reducera till 1-4. När Devin McGonigal knappa minuten senare ökar på till 1-5 för Sveg, fick Kramfors-Alliansens målvakt Christoffer Hällberg nog och lämnade över till kollegan Filip Svelander. Efter en målmässigt jämn andraperiod, 2-2, har Sveg ledningen med 2-5 inför sista akten.

I sista perioden närmar sig Kramfors-Alliansen Sveg i målprotokollet. Efter drygt sju minuters spel reducerar man till 3-5, och strax därefter också 4-5.

39 sekunder efter hemmalagets 4-5-reducering kan dock Svegs Mattias Nordqvist, med sitt andra mål för kvällen, öka på Svegs ledning till 4-6.

Efter en stökig matchavslutning med en hel del utvisningar vinner till slut Sveg matchen med 4-6. En stark seger av Sveg, som kom till spel med endast tolv utespelare, mot Kramfors-Alliansen med fyra hela femmor i laguppställningen.

I morgon väntar AIK Härnösand i Högslättens Ishall för Sveg.

Matchfakta

Kramfors-Alliansen – Svegs IK 4-6 (0-3, 2-2, 2-1)

Svegs mål gjordes av Emil Olsson, Devin McGonigal (2), Simon Nilsson, Mattias Nordqvist (2).

Skott: 32-28 (9-12, 12-8, 11-8)
Utvisningsminuter: Kramfors-Alliansen 12, Svegs IK 14.
Arena: Latbergshallen