Att jobba åt Härjedalens kommun är det att vandra på en stig av rosor, eller en stig full med risbuskar och taggtråd?

Mejla din till hej@mediamakarnagrip.se. Skriv ”Insändare sveg.se” i meddelandefältet. Insändare kan innehålla en bild. Redaktionen förbehåller sig rätten att korta insänt material. Om du skriver du under med signatur måste redaktionen ha ditt riktiga namn.

Dela det här!

Vi som skriver detta har jobbat inom vård och omsorg i många år och vi kan inte minnas att det schemamässigt har varit så dåligt som nu. Det känns som att lediga dagar har minimerats och arbetsdagarna har blivit fler. Kan ju vara bra att jobba mycket, blir ju billigt och bra att vara på sin arbetsplats jämt.

En anställd inom vård och omsorg som jobbar 75/% har lika många arbetsdagar som en heltidsanställd. Det finns ofta en anledning till att man jobbar 75% tex. att man är småbarnsförälder och behöver mer tid för familjeliv.

Kanske att de som är ansvariga för schemaläggningen ska ta en ”prova på månad” inom vården för att se hur schemat fungerar i praktiken tex. att man jobbar till 22.00 en kväll och börjar jobba 07.00 igen dagen efter, varannan helg, ingen ledighet röda dagar eller klämdagar.

Tänk om och gör rätt med våra scheman så får ni personal i vård och omsorg som trivs och får tillbaka arbetsglädjen, gör ett bra jobb och orkar ge/göra det lilla extra för sina brukare/vårdtagare.

Liberalerna i Härjedalen
Maria Nordkvist
Eva-Britt Boij

Dela det här!

Latest posts by Redaktionen (see all)