Svar till Liberalerna om skolan

Norra skolan Sveg. Foto: Morgan Grip
ANNONS:

Dela det här!

Vi i S, C, M, omfördelar via politiska ställningstaganden medel till våra kärnuppdrag, skola och omsorg.

Efter noga överväganden och prioriteringar i hela kommunsektorn, har vi därför ökat årets budget till bildningsutskottet med 2 miljoner.

Sen har då delar av oppositionen med Liberalerna i spetsen övertrumfat med att vilja ge 5 miljoner, d.v.s. 3 miljoner mer än majoriteten. Kan bara konstatera att det är betydligt lättare att vara i opposition eftersom deras plånbok verkar vara betydligt tjockare.

För att skapa utrymme till att ge mer resurser till kärnuppdragen så har styret varit tvungna att ta några tuffa beslut där man minskar på kommunens frivilliga åtaganden, som exempelvis hundrastgård, hundbajspåsar, turistbyråupphandling, konsumentupplysning, feriejobb mm. På sikt också en ambition att sluta att sköta vägar.

Många av dessa förändringar har lett till högljudda diskussioner i media. Men som politiker behöver vi ta modiga, obekväma beslut ibland. Och stå upp för de beslut och prioriteringar som man faktiskt gjort. Pengarna kommer trots allt inte från himmelen. Vi har bara en penningpåse att ta pengar ur.

/ Anders Häggkvist (C),  L-G Nordlander (S) och Johan Fredholm (M)

Insändaren är ett svar på sveg.se/insandare/vi-maste-satsa-pa-skolan
Bild: Arkivbild, foto: Morgan Grip