Tunt Sveg föll stort mot Brunflo

Matchen slutar 10-2 och Sveg får resa hem med ytterligare en förlust i bagaget. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Morgan Grip
Foto av författare

Jessica Grip

Det fortsätter att gå tungt för svegs hockeyherrar i den norra hockeytvåan. I fredags åkte man till Brunflo med en alldeles för tunn trupp för att kunna ge topptrean en match. Sveg gör dock det första målet redan efter 26 sekunder genom Tomas Proos, ett resultat som sedan står sig i nästan 16 minuter innan det lossnar för hemmalaget som gör tre snabba mål innan periodvila, två av dem i numerärt överläge.

Andra perioden inleder svegsfostrade Linus Roos målskyttet för Brunflo efter ett par minuter, även då med en man mer på banan. Kort därefter kommer både femman och sexan för Brunflo. Sveg jämnar dock ut lite i slutet av mellanakten genom Marcus Persson som gör 6-2.

Inför tredje perioden lämnar Svegs Filip Wallin över målburen till Oskar Lidberg men inte heller han orkar stå emot ett Brunflo som alldeles för enkelt tar sig igenom ett för kvällen tunt Svegsförsvar med endast två utpräglade backar i laguppställningen.

Matchen slutar 10-2 och Sveg får resa hem med ytterligare en förlust i bagaget.