{"id":32456,"date":"2013-05-22T08:46:20","date_gmt":"2013-05-22T08:46:20","guid":{"rendered":""},"modified":"2019-09-21T10:12:58","modified_gmt":"2019-09-21T08:12:58","slug":"par-anton-gor-glass-i-stora-lass","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/sveg.se\/par-anton-gor-glass-i-stora-lass\/","title":{"rendered":"P\u00e4r-Anton g\u00f6r glass i stora lass"},"content":{"rendered":"

P\u00e5 l\u00f6rdag \u00e4r det dags, d\u00e5 \u00f6ppnar P\u00e4r-Anton glassbaren f\u00f6r s\u00e4songen och han har laddat upp med en hel massa glass.<\/p>\n

\u2013 Jag har ca 500 liter glass inf\u00f6r starten och hur l\u00e4nge det r\u00e4cker beror helt p\u00e5 v\u00e4dret, s\u00e4ger P\u00e4r-Anton, en varm och solig dag g\u00e5r det \u00e5t en hel disk med glass, vilket inneb\u00e4r ca 100 liter.<\/p>\n

Ungef\u00e4r 30 smaker brukar varieras och n\u00e5gra nyheter kommer ocks\u00e5 att presenteras under sommaren.<\/p>\n

S\u00e5 h\u00e4r g\u00e5r det till att g\u00f6ra glass p\u00e5 Caf\u00e9 Cineast<\/p>\n

F\u00f6rst past\u00f6riseras en bas som sedan smaks\u00e4tts, d\u00e4refter v\u00e4rms allt till 85 grader f\u00f6r att sedan kylas ner till 5 grader.
\nSedan skall smeten st\u00e5 och mogna och sv\u00e4lla en stund innan det \u00e4r dags att tappa ur kokaren och fylla frysen med 14 liter glass \u00e5t g\u00e5ngen. Det \u00e4r en snabb frys som fryser glassen p\u00e5 \u00e5tta minuter samtidigt som den vispas runt. P\u00e5 s\u00e5 s\u00e4tt bildas inga iskristaller och d\u00e4rf\u00f6r blir den s\u00e5 d\u00e4r len och mjuk som gr\u00e4ddglass trots att den \u00e4r gjord av mj\u00f6lk.<\/p>\n

Klockan 11.30 p\u00e5 l\u00f6rdag \u00f6ppnas d\u00f6rrarna till \u00e5rets glass-s\u00e4song och v\u00e4dret ser ut att kunna locka m\u00e5nga glass\u00e4tare enligt dagens v\u00e4derprognos.<\/p>\n

\n
<\/div>\n
\"Det
Det h\u00e4r g\u00e4nget hade nog en av de b\u00e4sta praoplatserna n\u00e4r glassen skulle provsmakas. F.v. och medurs Lova Busk, Jonas Eskilsson, Orvar Hermansson, William Eckerbom och Alice Lundin H\u00e5vestad Foto: Morgan Grip<\/figcaption><\/figure>\n<\/div>\n
\n
\"En
En av smakerna, Cherry Mania \u00e4r f\u00e4rdig f\u00f6r provsmakning. Foto: Morgan Grip<\/figcaption><\/figure>\n<\/div>\n","protected":false},"excerpt":{"rendered":"

P\u00e5 l\u00f6rdag \u00e4r det dags, d\u00e5 \u00f6ppnar P\u00e4r-Anton glassbaren f\u00f6r s\u00e4songen och han har laddat upp med en hel massa glass. \u2013 Jag har ca … L\u00e4s mer<\/a><\/p>\n","protected":false},"author":3,"featured_media":51602,"comment_status":"closed","ping_status":"closed","sticky":false,"template":"","format":"standard","meta":{"_acf_changed":false,"footnotes":""},"categories":[17,1],"tags":[],"acf":[],"cc_featured_image_caption":{"caption_text":"P\u00e4r-Anton laddar upp med glass inf\u00f6r sommaren. Foto: Morgan Grip","source_text":"","source_url":""},"_links":{"self":[{"href":"https:\/\/sveg.se\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/32456"}],"collection":[{"href":"https:\/\/sveg.se\/wp-json\/wp\/v2\/posts"}],"about":[{"href":"https:\/\/sveg.se\/wp-json\/wp\/v2\/types\/post"}],"author":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/sveg.se\/wp-json\/wp\/v2\/users\/3"}],"replies":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/sveg.se\/wp-json\/wp\/v2\/comments?post=32456"}],"version-history":[{"count":0,"href":"https:\/\/sveg.se\/wp-json\/wp\/v2\/posts\/32456\/revisions"}],"wp:featuredmedia":[{"embeddable":true,"href":"https:\/\/sveg.se\/wp-json\/wp\/v2\/media\/51602"}],"wp:attachment":[{"href":"https:\/\/sveg.se\/wp-json\/wp\/v2\/media?parent=32456"}],"wp:term":[{"taxonomy":"category","embeddable":true,"href":"https:\/\/sveg.se\/wp-json\/wp\/v2\/categories?post=32456"},{"taxonomy":"post_tag","embeddable":true,"href":"https:\/\/sveg.se\/wp-json\/wp\/v2\/tags?post=32456"}],"curies":[{"name":"wp","href":"https:\/\/api.w.org\/{rel}","templated":true}]}}