Tufft och underhållande när Lillhärdal vann hemma mot Järpen

Foto av författare

Morgan Grip

Mostafa Haidari dundrar in 3-1 för hemmalaget i matchens 52:a minut. Foto: Morgan Grip
Lillhärdal vinner med 4-3 mot gästande Järpens IF i en spännande och underhållande tillställning hemma på Solberga IP på lördagseftermiddagen. Trots avsaknad av flera ordinarie spelare bjöd gästerna upp till tufft motstånd.

Hemmalagets Dennis Persson inledde målskyttet med två mål på mindre än en minut en halvtimme in i matchen. Strax innan halvtidsvila kan dock gästernas Mikael Pottinen reducera till 2-1.

När andra halvlek är sju minuter gammal dundrar Mostafa Haidari in 3-1 för hemmalaget. Gästernas Daniel Weinéus reducerar någon minut senare till 3-2. Magnus Theodorsson ökar på hemmalagets ledning till 4-2.

I matchens 78:e minut fick Lillhärdal Mattias Larsson utvisad och man fick avsluta med en man mindre. Järpen utnyttjar övertaget och reducerar till 4-3 genom Mikael Pottinen i den 83:e minuten.

Lillhärdal håller dock undan och vinner en jämn, tuff och underhållande match med 4-3.

– Jag tycker vi kämpar på bra, lite synd att vi släpper till när vi har 2-0 men jag tycker vi gör det bra. Vi krigar hela vägen, säger Lillhärdals tränare Anders Roos.

– Vi hade sju man borta jämfört mot senaste matchen mot Frösön och med sex man nya i dag tycker jag vi gjorde en ganska bra match. Vi rullade boll bitvis bra och hade en hel del bra chanser men det är väl ett rättvist resultat, Lillhärdal är starka på sina långbollar, säger Järpens tränare Jan Tander.

I och med gårdagens seger ligger nu Lillhärdal i topp i tabellen med 39 poäng och en match kvar att spela då man möter Bräcke på bortaplan nästa lördag. Tvåan i tabellen, Frösön, har 37 poäng och två matcher kvar på programmet, Bräcke hemma på Lövsta och Sveg på bortaplan.

För att knipa seriesegern behöver Lillhärdal vinna sin match mot Bräcke, samtidigt som Frösön måste tappa poäng i någon av sina kvarvarande matcher.

Lillhärdal får avsluta säsongen utan Mattias Larsson som är avstängd och Magnus Theodorssson som fick hjälpas av planen med en förmodad knäskada.

Bildtext 2
Hemmalagets Magnus Theodorssson som fick hjälpas av planen i slutet av matchen med en förmodad knäskada. Foto: Morgan Grip