13 nyutbildade undersköterskor examinerades

Under måndagen examinerades 13 nyutbildade undersköterskor vid en ceremoni på Gammelgården i Sveg.
Under måndagen examinerades 13 nyutbildade undersköterskor vid en ceremoni på Gammelgården i Sveg. I mitten vårdlärare Eva Göransson. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Under måndagen examinerades 13 nyutbildade undersköterskor vid en ceremoni på Gammelgården i Sveg. Under ett års tid har de studerat på halvdistans där de har haft två dagar med lärarledda lektioner och tre dagar har de jobbat på egen hand där de skickat in sina inlämningsuppgifter till vårdlärare Eva Göransson.

– Många av de här undersköterskorna har lång erfarenhet av att jobba inom vården och det är jättebra att de väljer att utbilda sig för att höja både kunskap och kvalité, säger Eva Göransson.

Annonser

Kommunen har som ambition att alla som jobbar inom vården ska ha minst en undersköterskeutbildning och där är den här gymnasiala utbildningen ett bra sätt att höja kompetensen hos de anställda. Många har redan ett jobb inom vården men utbildningen kräver ingen förkunskap.

– Behovet av vårdpersonal är stort och vi ser väldigt positivt på att så många väljer den här möjligheten, säger rektor Cajsa Salomonsson.

Examinerade undersköterskor: Ida Eriksson, Malin Eriksson, Moa Eriksson, Caritha Forslund, Evelina Harrysson, Rebecka Koijan, Jaana Lehmusto, Kristina Persson, Irene Prestjan, Tina Sandvall, Agnes Stensson, Ulrika Sundberg och Madelene Östling.

Till våren examineras nästa gäng av undersköterskor i Härjedalens kommun.

Rektor Cajsa Salomonsson, till vänster, vid Lärcentrum i Sveg, och vårdlärare Eva Göransson gratulerar här Ulrika Sundberg från Lillhärdal, en av de tretton färdiga undersköterskorna, med examensbevis, vacker ros, litet örhänge och boken "Härjedalingarna, sjukvården och hälsoarbetet under 90 år" av Mats Haldosén. Foto: privat

Rektor Cajsa Salomonsson, till vänster, vid Lärcentrum i Sveg, och vårdlärare Eva Göransson gratulerar här Ulrika Sundberg från Lillhärdal, en av de tretton färdiga undersköterskorna, med examensbevis, vacker ros, litet örhänge och boken “Härjedalingarna, sjukvården och hälsoarbetet under 90 år” av Mats Haldosén. Foto: privat

Riktiga "vård-tårtor" till examensfikat. Foto: Eva Göransson

Riktiga “vård-tårtor” till examensfikat. Foto: Eva Göransson

Dela det här!

Annonser