20-talet företagare kom till företagarlunchen i Sveg

Dela det här!

mikaelholmstrom.jpg
Mikael Holmström, Näringslivsutvecklare vid Härjedalens kommun är i dagarna ute och möter företagare över en frukost eller lunch. Foto: Henry Jonasson
Ett 20-tal företagare kom till företagarlunchen i Sveg på tisdagen. Det är näringslivskontoret som anordnar träffar så att företag och kommun ska få tillfälle att mötas och mingla samt för att lära av varandra. 

– Vi hade en bra lunchträff där jag berättade om syfte och mål samt tog emot synpunkter inför kommande träffar, berättar Mikael Holmström, Näringslivsutvecklare vid Härjedalens kommun.

Alla i det privata näringslivet som är intresserade av att träffa såväl andra företagare som kommunen är välkomna till de här träffarna som hålls på olika orter i kommunen och innehållet kommer att variera utifrån behov. 

– Vi kommer att försöka ha olika teman på träffarna och det kommer att styras utifrån vad som behövs. Det kan vara att få information om alltifrån hur sociala medier fungerar till skattefrågor, förklarar Mikael Holmström som har för avsikt att bjuda in kunniga personer på valt tema. Gårdagens träff i Sveg hade tema företagsutveckling och därför hade vi bjudit in Almi som informerade om vad de kan erbjuda till företagare.

Företagarföreningarnas och andras samarbete med att sprida information om mötena är en viktig del eftersom det är svårt att hålla näringslivsregister och kontaktuppgifter komplett uppdaterade.
 
– Naturligtvis försöker vi att nå alla och ambitionen är att träffarna ska alterneras med frukost, lunch och kvällsmöten för att alla på respektive orter ska ha möjlighet att delta vid något tillfälle, avslutar Mikael Holmström.
 

 

Dela det här!