Malin öppnar Hår och Make up Studio

Foto av författare

Jessica Grip

2014-01-10-malin-svensson-149.jpg
Malin Svensson bjöd på fredagskvällen in till välbesökt invigning av sin studio. Foto: Morgan Grip
Redan som liten visste Malin Svensson att hon skulle bli frisör och make up-artist. I årskurs 7 var siktet inställt och betygen jobbades upp för att säkra en plats på frisörlinjen i Östersund. Hon hade sedan länge bestämt sig för att en av platserna var hennes.

– Eftersom jag även ville bli make up-artist passade jag på att utbilda mig till det under tiden jag gick på frisörlinjen, berättar Malin, en kombination som gick väldigt bra. Det fanns aldrig något alternativ att börja plugga ytterligare direkt efter studenten, så det blev den allra bästa lösningen, förklarar hon.

Efter gymnasiet var Malin på väg till Stockholm och sökte också en hel del jobb där, men ödet ville annat och hon blev kvar i Sveg.

– Jag fick möjlighet att jobba hos Agnetas Hårateljé större delen av förra året och det är jag tacksam för, därmed fick jag möjlighet att skapa en kundkrets och få visa vem jag är, förklarar Malin. När jag så fick chansen att ta över Dianas lokal här på Dalagatan, då bestämde jag mig för att satsa på egen hand.

En liten dröm är att först bygga upp verksamheten och studion i Sveg och att sedan kunna öppna på fler ställen och göra en kedja av namnet och kunna ha några anställda. Malin kommer inom kort även att öka på sin kunskapsbank genom att lära sig fransförlängning, allt för att kunna erbjuda många olika behandlingar under ett och samma tak.

– Det här ska verkligen bli jätteroligt, säger Malin, det finns ju redan många frissor i Sveg, men jag hoppas och tror att det här kommer att bli bra. 

 

Bild 2

2014-01-10-malin-svensson-148.jpg

Bildtext 2
Foto: Morgan Grip

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!