Nu bekräftar Djurgården värvningen av Oscar Jonsson

Foto av författare

Morgan Grip

skarmavbild_2014-01-14_kl._10.49.52.png
Som sveg.se tidigare uppgett är förre Svegsmålvakten Oscar Jonsson klar för Djurgårdens IF. Foto: dif.se
Som vi tidigare uppgett på sveg.se så flyttar den förre Svegsmålvakten Oscar Jonsson, efter ett halvår hos IK Brage i Borlänge, till Stockholm och Djurgårdens IF. Det bekräftar nu Djurgårdens IF på dif.se.

Oscar, som fyller 17 år den 24 januari, har precis börjat på Vittragymnasiet där han går det samhällsvetenskapliga programmet. Han tillhör U19-laget men kommer även att träna vissa pass med U21- och A-truppen.

– Det känns riktigt bra. Även om jag har varit i kontakt med flera klubbar så var det inget svårt beslut att ta, säger Oscar Jonsson. Just nu finns tre målvakter i A-truppen, men eftersom en av dem kommer att lånas ut har de lovat att satsa på mig och då är det jag som blir tredjemålvakt.

Den första kontakten togs, som vi tidigare uppgett på sveg.se, under jullovet.

– Ja, det har gått fort men Djurgården har tagit väldigt väl hand om mig. Jag kände mig mycket välkommen i laget och har flyttat in i en lägenhet vid Gärdet. Den ligger jättebra i ett centralt men lugnt område och snart kommer några av mina lagkamrater att flytta in i samma hus, säger Oscar.

186 cm långe Oscar beskriver sig själv som en målvakt som gillar att synas och höras.

– Jag försöker att vara auktoritär och styra mycket. Andra styrkor är spelet i luftrummet, smidigheten och spelet med fötterna.

Oscar debuterade i Svegs A-lag i division 4 när han var 14 år och lämnade för IK Brage mitt i förra säsongen. Efter ett halvår i Borlänge väntar nu nya utmaningar i Stockholm och Djurgårdens IF.

Läs också: https://sveg.se/förre-svegsmålvakten-oscar-jonsson-klar-för-djurgården

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!