Djurgårdens sportchef Bosse Andersson om värvningen av Oscar Jonsson

Foto av författare

Morgan Grip

dif.jpg
Djurgårdens sportchef Bosse Andersson berättar för sveg.se om värvningen av Oscar Jonsson. Foto: dif.se
– Vi tror stenhårt på hans egenskaper och med rätt träning och inställning har han absolut förutsättningarna att bli vår förstemålvakt med tid, det säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till sveg.se om den förre Svegsmålvakten Oscar Jonsson.

Vi ringde upp Djurgårdens sportchef Bosse Andersson och pratade Oscar Jonsson med honom. Hans roll som sportchef är att ha ett övergripande ansvar för A-laget och U21 verksamheten samt att koordinera in ungdomar i A-laget.

När han började sin anställning som sportchef hos Djurgården den 1 december förra året visste han om att de hade kontakt med Oscar.

– Oscar är ett pilotprojekt som kommer utifrån vår idé om en utbildningsplan både på och utanför fotbollsplanen. Vår tanke är en långsiktig helhetslösning med både fotboll, boende och skola.

– Vi är väldigt glada att han väljer Djurgården. Han kommer att känna delaktighet och ha en tillhörighet i A-laget, då han kommer att vara vår tredjemålvakt den kommande säsongen och ha en plats i A-lagets träningsanläggning, avslutar Andersson.

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!