Polistillslag i Sveg

Foto av författare

Morgan Grip

img_2563-2.jpg
Polisen slår till mot flera boende på campingen i Sveg. Foto: Morgan Grip
Strax före klockan tio på tisdagsmorgonen gjorde polisen ett tillslag mot flera boende på campingen i Sveg. Samtidigt stoppades en bil på väg ut ur Sveg på riksväg 84 i riktning mot Funäsdalen.

Tillslaget gjordes med anledning av en misstänkt stöld i en klädbutik i Sveg på måndagen. Polismännen har burit ut kartonger med kläder som härrör från butiken. De misstänkta hävdar dock att det inte rör sig om någon stöld utan ett missförstånd.

– Det var strax innan stängningsdags i går som några minderåriga besökte butiken. En person ville upprätta ett avtal om att kläderna skulle faktureras. Under tiden som en diskussion hölls med butiksägaren började en annan minderårig att bära ut en massa kläder. Butiksägaren, gick inte med på detta och anmälde händelsen till oss, berättar Bengt-Ove Nylén vid Svegspolisen.

– De som bar ut kläderna menar att det är ett missförstånd och vi kan vi inte göra något mer just nu. Det vi kan göra är att varna för tillvägagångssättet. Nu går ärendet vidare till en förundersökningsledare som får ta ställning till vad det ska utmynna i, säger Nylén.

Läs också: https://sveg.se/stal-varor-för-44-000-kronor

Bild 2

img_2544.jpg

Bild 3

img_2555.jpg

Bildtext 2
En bil stoppas av polisen på riksväg 84 i Sveg. Foto: Morgan Grip
Bildtext 3
Foto: Morgan Grip

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!