Terése hotades för sin sexuella läggning – Här berättar hon för sveg.se

Foto av författare

Jessica Grip

img_8147.jpg
Terése hotades för sin sexuella läggning. Foto: Morgan Grip
För nygamla Lillhärdalsbon Terése Helgesson och hennes sambo blev tisdagen en riktig mardrömsupplevelse. När hon skulle hämta posten fanns där ett hotfullt meddelande med texten "Helgesson ta din unge och stick homojävel, annars…". Terése lever i ett homosexuellt samboförhållande och har nyligen köpt ett hus i byn där hon även tidigare har bott.

– Först blev jag riktigt förbannad, förklarar Terése, som i ren ilska knycklade ihop lappen och slängde iväg den och tänkte vad är det för dåligt skämt.

Därefter kom rädslan och den obehagliga känslan av hot började fästa sig i maggropen.

– Jag tog upp lappen igen och läste medan jag började se mig omkring och sen kom rädslan att det skulle hända vår son någonting, berättar hon.

Hennes sambo kom så småningom hem och först visste de inte vad de skulle ta sig till med det hotfulla meddelandet.

– Vi bestämde oss för att berätta det för alla vi känner och den uppslutning av omtanke, värme och kärlek som människor har gett oss via sms, telefonsamtal, mejl och på facebook är helt överväldigande, säger Terése och vill rikta de varmaste tack till alla som har stöttat henne och familjen.

Hon vill inte att det ska bli någon häxjakt av händelsen och att människor i byn ska börja misstänka varandra.

– Det bästa vore om den som skrivit meddelandet kom till mig och berättade att det var jag som skrev hotet och la det i lådan, avslutar Terése som nu har polisanmält händelsen.

I morgon torsdag kl. 20.00 tänder människor i Lillhärdal och runt om på övriga orter ljus och marschaller för att manifestera för mångfald och allas rätt till kärlek.

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!