Ljusen brann för kärlek och gemenskap

Foto av författare

Jessica Grip

img_8235.jpg
Terése Helgesson är överväldigad av det fina stöd som människor visar. Foto: Morgan Grip
Under torsdagskvällen hölls en fin manifestation i Lillhärdal för kärlek och gemenskap och allas rätt att älska den man vill, oavsett kön. Runt 200 personer deltog på plats och runt om i landet och världen tändes tusentals ljus för att visa sin sympati för den hotade familjen.

Det var i tisdags Terése Helgesson fick ett hotfullt meddelande i sin brevlåda med texten "Helgesson, ta din unge och stick homojävel, annars".
Händelsen har upprört hela bygden och befolkningens budskap är tydligt, det kunde kännas i luften i går när vi fanns på plats vid manifestationen. Kommentarer som "Sånt här tolererar vi inte", "sånt här får bara inte förekomma", "såna här hot kommer de ingen vart med", kunde höras.

Tillsammans för kärlek och gemenskap tändes långt över tusen marschaller och ljus längs vägarna genom byn.

Härjedalen Prides Torbjörn Hedmark fanns på plats i Lillhärdal och han är otroligt stolt över den uppslutning som visats i samband med händelsen.

– Vi är jätteglada och stolta över att så många har visat sin kärlek och stöd till familjen i Lillhärdal, inte bara i Härjedalen och Sverige utan även på olika platser runt om i världen.

För den drabbade familjen har de senaste dagarna varit omtumlande med många känslor som kommit och gått hela tiden. Tankar på vem det kan vara och rädsla över att det ska dra till sig människor med uppfattningen att det är fel att älska någon av samma kön.

– Det känns lite jobbigt att det blivit så stort men samtidigt känns det som att det är jätteviktigt att det här kommer ut, säger Terése, men jag blir också rädd att det ska dra till sig sådana som tycker att min livsstil är fel. 

– Jag är så otroligt tacksam, jag visste att vi hade ett stort stöd bland alla våra vänner, men att stödet var så här stort kunde jag inte ens drömma om, säger Terése Helgesson.

 

Bild 2

img_8233.jpg

Bild 3

img_8224.jpg

Bild 4

img_8227.jpg

Bild 5

img_8241.jpg

Bildtext 2
Många kramar blev det under manifestationen. Foto: Morgan Grip
Bildtext 3
Långt över tusen marschaller lyste genom byn. Foto: Morgan Grip
Bildtext 4
Foto: Morgan Grip
Bildtext 5
Foto: Morgan Grip
Videotext
Sveg.se-TV: Ljusmanifestationen från luften. Foto och redigering: Morgan Grip

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!