SD-politiker: ”Fan, skall man behöva göda dom där jävla svartingarna här också”

Foto av författare

Morgan Grip

20130709-ghana-pant-0006.jpg
SD-politikern förnekar att denne skulle ha uttryckt sig rasistiskt efter att ofrivilligt skänkt en krona till föräldralösa barn i Afrika. Arkivbild. Foto: Morgan Grip

En kommunpolitiker som sitter i kommunfullmäktige i Härjedalen för Sverigedemokraterna uttalade sig grovt rasistiskt när denne förra veckan besökte en livsmedelsbutik i Sveg. Politikern gjorde sina inköp, pantade en burk i pantmaskinen och gick sedan till kassan med varorna samt det pantkvitto som skulle ge en krona.

Eftersom politikern tryckt på biståndsknappen istället för den vanliga pantknappen så gick den kronan i stället till föräldrarlösa barn i Afrika, det var något som gjorde denne mycket upprörd. Butiksbiträdet som satt i kassan berättar om händelsen för sveg.se:

– Jag förklarade att det blivit tryckt på biståndsknappen där man skänker panten till föräldrarlösa barn i Afrika och inte den vanliga pantknappen, därför blir det inga pengar. Politikern svarade då med hög och upprörd röst "Jag tryckte på rätt knapp. Fan, ska man behöva göda dom där jävla svartingarna här också".

När vi konfronterar kommunpolitikern med uppgifterna förnekar denne att det har hänt och menar att det är någon person med illvilja som påstår det här.

– Jag har inga kommentarer på det mer än att det är en otroligt dum person som vi får be till gud i förbön för i kväll. Jag förnekar all kännedom om detta. Har man en negativ inställning till mig och till partiet så är det naturligt att de hittar på en massa saker. Det får vi tåla, säger politikern till sveg.se.

I den aktuella butiken är man så klart upprörd över händelsen men säger också att det tyvärr inte är första gången liknande incidenter har inträffat med den aktuella kommunpolitikern.

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!