Svegs IK planerar för ny läktare på IP

Foto av författare

Jessica Grip

img_8746.jpg
Göthe Hammarström visar det förslag som är framtaget på en ny läktare på Svegs IP. Foto: Morgan Grip
Sedan en tid tillbaka har tanken funnits på att bygga en ny läktare på Svegs IP. Göthe Hammarström och Göran Påhlson från Svegs IK har hämtat inspiration från en anläggning i Värmland och förmedlat det till Anders Hagberg som nu har ritat och kommit med ett förslag.

Först hade man tänkt sig en läktare som rymmer upp till 400 personer, men på den ritning som är framtagen rymmer läktaren 150 personer, något man tror kan bli optimalt för ändamålet.

– Förslaget finns och det känns bra att vi har en sån kille som Anders Hagberg med oss som har intresset och kunskapen och framförallt ett hjärta som klappar för klubben, säger Göthe Hammarström.

Det har under de senaste åren rustats ganska mycket på IP och nu har tiden kommit för en ny läktare. Hur man ska finansiera det hela är ännu inte klart, en kostnadskalkyl kommer att tas fram för att se vad prislappen skulle hamna på. Tanken är att man ska göra jobbet själv och det tror inte Göthe ska vara några problem.

– Det här ska vi kunna ordna bara vi lyckas finansiera kostnaderna för material, kunde vi bygga en ishall måste vi kunna bygga en enkel läktare, menar han.

Om planerna går i lås kan en ny läktare finnas färdig att invigas senast 2016.

 

Bild 2

img_8735.jpg

Bild 3

img_8740.jpg

Bildtext 2
Foto: Morgan Grip
Bildtext 3
Foto: Morgan Grip

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!