Möt Pelle Persson – ordförande Samhällsbyggnadsnämnden

Foto av författare

Jessica Grip

harjedalens-kommun-0240.jpg
Pelle Persson (VH), ordf. Samhällsbyggnadsnämnden. Foto: Morgan Grip
Pelle Persson, eller Per-Erik som han är döpt till, har hunnit bli 73 år. Det här året är han beredd att offra all tid på politiken för att se om det ger något. Vad alla kanske inte vet är att han under sitt tidigare yrkesliv bland annat har varit laboratoriechef under en period i sin ungdom.

Partitillhörigheten är Vox Humana och sin ordförandepost har han i Samhällsbyggnadsnämnden, en nämnd som lika gärna skulle kunna fungera utan ordförande, egentligen.

– Vi har en bra chef och glada medarbetare med nära kontakter. Det är viktigt att ha en chef som vet hur man ska vara chef. Man var redan på rätt väg i organisationen när jag tog över så det här är bara att förvalta och utveckla vidare, säger Pelle Persson.

För Pelle är det viktigt att det är stor verkstad för att man ska nå framgång och få något gjort. 

– Det går inte att bara prata om vad man ska göra, idéerna måste också verkställas och det är något vi behöver jobba med. Det ska inte behöva ta tre år för ett beslut att fattas, vi behöver mer samarbete över nämnderna och där är vi en god bit på väg, även om det finns en del strukturella saker som vi behöver jobba med. 

Att majoriteten inte tycker som honom kan han inte göra så mycket åt, huvudsaken är att det finns nära kontakter och förståelse för varandras verksamheter så att kommunen kan drivas framåt.

– Det är ett givande och ett tagande i politiken, så har det alltid varit och kommer alltid att vara, men om jag får som jag vill finns det mycket att ändra på i kommunen, säger Pelle Persson.

Politisk förebild: Torbjörn Fälldin, för sitt engagemang för politiken, enligt Pelle en av de sista politikerna där man hade känslan av att han var politiker av intresse och inte bara av egen vinning.

Möt våra nämndordföranden
Idag: Pelle Persson (VH), ordf. Samhällsbyggnadsnämnden
Onsdag 20/5: Anna-Lena Andersson (S), ordf. Socialnämnden.
Torsdag 21/5: Lars-Gunnar Nordlander (S), ordf. Miljö- och byggnämnden.
Fredag 22/5: Helena Larsson (V), ordf. Bildning, Fritid och Kulturnämnden.

Läs också: Möt våra nämndordföranden

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!