Vackra kreationer när årets tårttävling avgjordes

Foto av författare

Jessica Grip

img_9356.jpg
Felicia Jonasson, Arvid Jönsson, Malin Sjöström och Albin Bäckelin vann ungdomsklassen. Foto: Morgan Grip
Förra årets stora succé i Svegs hembygdsförenings regi, tårttävlingen, återkom även detta år i samband med Skördemarknaden på Gammelgården i Sveg. Åtta bidrag fanns med varav hela fem av dem ingick i ungdomsklassen.

Otroligt vackra kreationer prydde långbordet på logen där juryn bestående av Laila Westling, Lisa Fellman och Lasse Lind hade ett avancerat jobb att utse årets tårta i vardera klass.

– Det är en ära att få delta i en sådan här jury, tycker Laila Westling som alltid har skärpta smaklökar när det kommer till nya kombinationer att njuta av.

Segrarna i ungdomsklassen bestod av ett kompisgäng som tillsammans hade komponerat det vinnande bidraget, både till smak och utseende. Chokladbottnar med chokladmousse, mosad banan och med bland annat grädde, maräng och hjortron på toppen var deras vinnande koncept.

– Vi bara hittade på lite, vi var bara helt kreativ och samarbetet gick väldigt bra, tycker Arvid Jönsson och får medhåll av Felicia Jonasson, Malin Sjöström och Albin Bäckelin, alla från Svegsbygden.

I vuxenklassen var det inte lika hård konkurrens, tre bidrag skulle göra upp om titeln och den vassaste tårtan på bordet visade sig komma från Hede tillsammans med sin skapare Jenny Hansen.

– Det var mina systrar som envisades med att jag skulle vara med, berättar Jenny som är en riktig storbakare även när det inte är tårttävling.

– Jag bakar nästa alltid, även om jag inte gillar det själv så mycket så är det roligt att glädja andra med goda bakverk.

Jenny hade valt att använda sig av traditionella ljusa tårtbottnar smaksatta med en aning vanilj. Fyllningen bestod av blåbärsmousse och bananmousse med vaniljgrädde på toppen.

Lina Hagberg och Elin Trygg tog hem andrapriset i ungdomsklassen och Astrid Olofsson i vuxenklassen. När tävlingen var avgjord var det så fritt fram för publiken att hugga in på de vackra och till synes goda tårtorna.

Läs också: Skördefest med höstmarknad i strålande solsken

Tårta nummer 8 saknas på bild nedan då den lämnades in i absolut sista sekunden, strax innan juryn startade sin provsmakning.

Bild 2

img_9340.jpg

Bild 3

img_9327.jpg

Bild 4

img_9368.jpg

Bildtext 2
Vinnande tårtan i vuxenklassen kom från Hede tillsammans med sin skapare Jenny Hansen. Foto: Morgan Grip
Bildtext 3
Juryn bestod av Lasse Lind, Laila Westling och Lisa Fellman. Morgan Grip
Bildtext 4
När tävlingen var avgjord var det så fritt fram för publiken att hugga in på de vackra och till synes goda tårtorna. Foto: Morgan Grip
Bildspecial

img_9319.jpg

Bildspecial

img_9320.jpg

Bildspecial

img_9321.jpg

Bildspecial

img_9322.jpg

Bildspecial

img_9323.jpg

Bildspecial

img_9324.jpg

Bildspecial

img_9325.jpg

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!