Startade Facebookgrupp med uppmaning att ge en gåva till andra i Sveg

Foto av författare

Jessica Grip

img_9736.jpg
Maria Ekelund, Malin Odén och Modi Alkwas har haft fullt upp med att ta emot kläder och prylar från givmilda Svegsbor. I söndags åkte de, tillsammans med övriga engagerade, med ytterligare en leverans till flyktingar i Krokströmmen. Foto Morgan Grip
För två veckor sedan startade Modi Alkwas en Facebookgrupp med en lite försiktig uppmaning att ge en gåva till andra i Sveg. Gruppen fick en enormt stor spridning och det skulle visa sig att många vill dela med sig av både det ena och det andra. Malin Odén och Maria Ekelund hakade på Modis idé om att hjälpa andra och Facebookgruppen har idag drygt 1000 följare.

I första hand fokuserar man nu på att hjälpa de flyktingar som kommit till Krokströmmen där behovet av kläder och förnödenheter är extremt stort. Men tanken är att vem som helst som inte har så stora möjligheter ska kunna få hjälp genom gruppen.

– Det spelar egentligen ingen roll vem som behöver hjälp. Det viktigaste är att vi hjälper varandra här på plats i Sveg med omnejd, säger Malin och Maria. Om vi hjälps åt att ta hand om varandra här, då får vi förhoppningsvis en hel del andra effekter på köpet genom att nya kontakter knyts och det på så sätt blir ringar på vattnet.

När vi träffade människorna bakom Facebookgruppen under söndagen var de ännu en gång på väg till Krokströmmen, med fullastade bilar och stort engagemang för tredje gången på en vecka. Under eftermiddagen hölls också ett möte för att få till en lite bättre organisation kring det ideella arbetet.

– Vi hoppas kunna få tillgång till en lokal där man kan lämna sådant som man vill skänka, förklarar Maria. Nu har vi stillat det mest akuta läget borta i Krokströmmen men det behövs hela tiden påfyllning av olika saker både där och säkert även på andra håll häromkring och då behövs även hållbara rutiner för hur vi ska jobba fortsättningsvis.

Prenumerera på min YouTubekanal

Morgan Grip – I kameralinsen med Härjedalen som utgångspunkt. Det är självklart helt gratis!