Adam Hedin kämpade tappert i watercrossens lag-EM

När Lag-EM i watercross avgjordes i finländska Jyväskylä förra helgen, fanns Adam Hedin från Sveg med i det svenska teamet. Foto: Sakari Juopperi

Dela det här!När Lag-EM i watercross avgjordes i finländska Jyväskylä förra helgen, fanns Adam Hedin från Sveg med i det svenska teamet. Med kort varsel fick han, tillsammans med fem man till, köra för Sverige när ordinarie lag avsagt sig deltagande.

– På måndagen innan stod det klart att vi skulle åka till Finland och köra, säger Adam Hedin som tyckte det kunde vara en kul grej och tog chansen.

Väl framme började det dock krångla för det svenska laget då en av killarna bröt fingret vid en olycka i depån. Övriga lagmedlemmar fick fylla hans plats och allt var frid och fröjd fram till nästa incidens, den här gången var det dock ingen person som kom till skada.

– Jag lyckades tappa ena skidan så min skoter var bara att ställa undan och jag fick dela skoter med Konrad Ljungberg från Långå, säger Adam Hedin.

Deltagande länder i lag-EM var förutom Sverige endast Norge och Finland som stod för tufft motstånd i vad som snarare skulle kunna vara ett nordiskt mästerskap. Det något sargade svenska laget hade inte mycket att sätta emot men bjöd på en ordentlig kämpainsats.

Övriga deltagare i det svenska sexmannalaget kom från norra Sverige.

Dela det här!