Anders Dahl vann årets Älglunk

Foto av författare

Jessica Grip

Anders Dahl har här fått segerkransen av Carola Jäderberg. Foto: Morgan Grip
En del av den pågående Härdalsveckan är den populära Älglunken, en löpartävling för alla åldrar. 159 deltagare kom till start i de olika klasserna och bredast var klassen 0-6 år, där hela 43 barn deltog på sträckan 1 km och alla räknades som vinnare.

Den långa distansen på 13 km vanns av Anders Dahl från Högbo IK före Bengt Eveby från Fjellpuls, tredjeplatsen tog Patrik Bergman, Herrö och fjärdeplatsen delades av Fredrik Hansson, Lillhärdal och André Larsson, Sveg efter en härlig spurtstrid.

– Det här är mitt tionde lopp i år och det var definitivt den jobbigaste banan hittills, berättar Anders Dahl direkt efter loppet, Anders har även några segrar från tidigare lopp under året.

Klassen 7 km herrar tog Jesper Persson, Åsarna IK hem efter imponerande löpning, drygt 1,5 minut före tvåan Tommy Grip, Brunflo.

I damklassen över 7 km ställde endast två damer upp och vanns av Harriet Flock, Herrö före Susanne Persson. Lillhärdal.

Damklassen 5 km vanns av Jenny Thalin, Sveg före Anna Winther, Herrö på en andra plats och Elin Ek, Mora på en tredje plats.

Solberga gör verkligen skäl för namnet under onsdagskvällen och stor publik trivdes i den fina sommarkvällen.