Anders Stenvall från Sveg är en hejare på Sten-sax-påse

Dela det här!

10406953_806032152754174_864418874971821926_n.jpg
Anders Stenvall till höger i bild slog Simon Magnusson i finalen med en sax-sax-sten kombination och tog därmed en SM-finalplats. Foto: Privat
Anders Stenvall från Sveg skulle göra några av sina släktingar sällskap vid en något annorlunda turnering, nämligen en SM-deltävling i Sten-sax-påse i Mora. Anders själv skulle vara hejaklack var det tänkt, men väl där hade några tävlande lämnat återbud och Anders fick på så vis chansen att vara med.

– Kvalet skulle bestå av 16 tävlande men när vi kom fram fanns det avhopp och vi som var tidigt på plats blev erbjudna att få delta bara för att fylla platserna, berättar Anders.

Sedan gick det fort, en av vännerna som var föranmäld och peppad att vinna tävlingen, åkte ut i första rundan, sedan åkte vän nummer två ut genom utslagning av Anders själv i kvartsfinalen.

– Svenska mästaren 2014 vinner två biljetter till FA Cup-finalen i England 2015 och jag som vinnare av kvalet får förutom en plats i finalen också en övernattning på hotell för två, lite tröjor, halsduk och diverse småsaker, förklarar Anders, som alltså halkade in på ett bananskal och vann som en riktig underdog.

– Jag minns inte när jag körde Sten-sax-påse senast, det måste vara länge sedan, skrattar Anders.

Alla matcher i kvalet spelades som bäst av tre, i finalen på O'Learys Tolv vid Tele2 Arena i Stockholm den 15 november, är det bäst av fem som gäller. Förra året fanns 400 i publiken när finalen avgjordes och bevakades då av både Aftonbladet och Expressen. Liknande tävlingar är enligt uppgift väldigt stora i USA.

 

Dela det här!