Årets Björnfest blev en lyckad tillställning

Dela det här!

20130707-namnlost-0002.jpg
The Poodles rockade Storön på lördagen. Foto: Morgan Grip

När årets Björnfest drog igång på torsdagskvällen med Billy Opel på scen i öltältet, kändes det i luften att det skulle bli en bra helg. Många passade på att ha After Work både torsdag och fredag och trots att regnet kom lite olägligt på fredagseftermiddagen, slöt ändå så många som 750 personer upp på festområdet för att fröjdas och ha trevligt.

Billy Opel eller Erik Morell som han egentligen heter är mycket nöjd med torsdagens spelning.

– Det här är helt klart den bästa spelningen vi gjort i Sveg, säger Erik, scenen var flyttad till ett bättre ställe i år och det var mycket folk i tälten, kul som tusan, säger Erik, som gärna återkommer till Björnfesten år från år.

Patrik Isaksson som var fredagens artist på stora scenen lyckades inte locka fram så mycket publik, de rörde sig hellre i öltälten där det var lite varmare, regnet som kom trollade nämligen bort värmen och kvällen blev ganska kylig. 

Lördagen kom med strålande sol och folket slöt upp på Storön redan tidigt på dagen för att umgås på tivolit och för att äta god mat. I öltältet underhöll Svegsbandet Oboy´s under eftermiddagen.
Många hade naturligtvis även kommit för att se den årligen återkommande Företagsfejden, där sju lag tävlade om en inteckning i det fina vandringspriset.

I grenar som prickkastning med tillhörande säckhoppning, vattenlangning med hålad hink, scoutfylla med baklängesgång och det avslutande kanotracet på Ljusnan kämpades det till sista sekund. Som vinnare stod även i år Nilsvallens Entreprenad AB som nu har två inteckningar i vandringspriset.

– Vi hade inte laget klart förrän sent på fredagkväll berättar Emil Olsson, men det ordnade sig och nu står vi här som segrare.

– Det här känns ju riktigt bra säger, Janne Olsson som är mycket stolt över sitt lag, nu tar vi den tredje och sista inteckningen nästa år så att vi får behålla bucklan.

Det är svårt att förbereda sig i tävlingsmomenten eftersom de är hemliga ända fram till start.

– Det går inte att lägga upp någon taktik innan, förklarar Emil, det får man liksom göra under tiden.

Det enda som är säkert är att det ska paddlas kanot. I år blev det inte så många plurr, det var bara enstaka som vickade omkull men de lyckades dock rätta till situationen. Den enda utryckningen de utplacerade räddningspatrullerna fick göra var att hämta ett par träskor som åkte av någons fötter och flöt iväg.
De tävlande bjöd verkligen på rolig eftermiddagsunderhållning som lockade fram många skratt hos åskådarna.

Topp tre i Företagsfejden 2013

1. Nilsvallens Entreprenad AB, 44 poäng
2. Ordningsvakterna, 32 poäng
3. Statoil, 29 poäng

Lördagkvällens huvudattraktion, The Poodles, drog framförallt många ungdomar till sitt framträdande som höll ett bra tempo och det kändes i trumhinnorna efteråt att det hade rockats på Storön. 1400 personer letade sig till festområdet under lördagkvällen och stämningen var på topp.

– Vi är riktigt nöjda, i det stora hela har vi haft en kanonhelg säger Arne Duberg som är en av eldsjälarna i Svegs Alpinas arrangörsstab. Det blev lite mindre folk på fredagen än vad vi hade hoppats på, men det täcktes upp med lördagens besökarantal. Riktigt roligt att det var så många här redan på dagen, jag tror det var uppemot 1000 personer här för att se Företagsfejden, berättar han.

Det kanske är fel dag att fråga arrangörerna om det blir en fest nästa år igen, men vi gjorde det och svaret blev så här.

– Vi får se om vi orkar med att dra igång ett kalas nästa år, men Sveg behöver en festival och vi har genom åren hittat ett bra koncept som fungerar, säger Arne som vill ge en extra eloge till Carina Fransson för hennes arbete med att rodda ihop folk till helgens alla arbetspass.

När vi lämnade Storön mitt på dagen i går söndag hade arrangörerna många arbetstimmar kvar innan de kunde lägga Björnfesten 2013 till handlingarna.

– Vi har nog en åtta timmar kvar innan vi har rivit tält och städat undan, säger Arne.

Restaurang Mysoxen serverade mat alla dagarna i öltälten och Churamani Aryal är även han nöjd med helgen.

– Vi har haft jättemånga som ätit här under helgen, framförallt på torsdagkväll och under eftermiddagen på lördagen, berättar Churamani som bl.a. erbjöd kallskuren buffé och indisk buffé till allas belåtenhet.

Helgens festligheter har gått mycket lugnt tillväga och inga slagsmål eller andra otäckheter har ägt rum inne på festområdet.

Fler bilder från Björnfesten 2013 hittar ni här…

 

Bild 2

20130706-namnlost-0013.jpg

Bild 3

20130705-namnlost-0001.jpg

Bild 4

20130706-namnlost-0001.jpg

Bild 5

20130704-bjornfest2013-0004.jpg

Bild 6

20130706-namnlost-0002.jpg

Bildtext 2
Segrarna i Företagsfejden, Nilsvallens Entr. AB F.v. Marcus Westling, Jonathan Lindkvist, Andreas Olsson, Emil Olsson och Janne Olsson. Foto: Morgan Grip
Bildtext 3
Patrik Isaksson på Stora Scenen fredagskväll. Foto: Morgan Grip
Bildtext 4
Oboy´s underhöll i tältet under lördagseftermiddagen. Foto: Morgan Grip
Bildtext 5
Billy Opel inledde Björnfesten på torsdagen. Foto: Morgan Grip
Bildtext 6
Lördagen bjöd på bra tivoliväder. Foto: Morgan Grip
Videotext
Företagsfejden 2013. Foto: Morgan Grip
Bildspecial

20130706-namnlost-0012.jpg

Bildspecial

20130706-namnlost-0011.jpg

Bildspecial

20130706-namnlost-0009.jpg

Bildspecial

20130706-namnlost-0008.jpg

Bildspecial

20130706-namnlost-0006.jpg

Bildspecial

20130706-namnlost-0005.jpg

Bildspecial

20130706-namnlost-0004.jpg

Dela det här!