Återvinningsstationen i Lofsdalen räckte inte till – soporna har legat på hög utanför behållarna

Återvinningsstationen i Lofsdalen räckte inte till – soporna har legat på hög utanför behållarna. Foto: Inger Åslund

Dela det här!Under påskhelgen har återvinningsstationen i Lofsdalen inte räckt till och soporna har legat på hög utanför behållarna.

– Jag kan bara beklaga att det har sett ut som det gjort på återvinningsstationen i Lofsdalen under påsken. Vi för en dialog med FTI, Förpacknings- och tidningsinsamlingen, som ansvarar för återvinningsstationerna, om att öka tömningsfrekvensen. Alla förpackningar har tidigare hamnat i containern för hushållsavfall. Det är positivt att många i området tar ett större ansvar för sorteringen av förpackningar, säger, Lina Eklund, renhållningschef.

I juli 2017 togs containrarna för hushållsavfall bort från Lofsdalen och fastighetsägarna fick möjlighet att få egna kärl för hushållssopor. Ett dussin samfälligheter har valt att ha containrar för sina medlemmar.

– Vi har i brev erbjudit alla fastighetsägare att få gröna kärl för hushållssopor men om någon har missat det är de välkomna att kontakta oss så löser vi det, säger Lina Eklund.

– Det har funnits önskemål om fler återvinningsstationer i Lofsdalen men eftersom kommunen inte har mark att anvisa till Förpacknings- och tidiningsinsamlingen för att sätta upp fler stationer har inte den frågan kunnat lösas, säger Lina Eklund.

Behållarna med återvinningsmaterial i Lofsdalen tömdes tidigt under tisdagsmorgonen av FTI:s, Förpacknings- och tidningsinsamlingen, entreprenör Lundstams.

SE MER AV HÄRJEDALEN på Hela Härjedalens Youtubekanal!

 

Dela det här!

Morgan Grip

morgan@sveg.se

Latest posts by Morgan Grip (see all)