Bäckedals Folkhögskola slog upp dörrarna och höll öppet hus

Under fredagen hölls mingel med en rad olika utomhusaktiviteter i det strålande solskenet och många tittade förbi för att få en bild av skolan och de utbildningar som finns. Foto: Inga Björk

Dela det här!Under veckoslutet öppnade Bäckedals Folkhögskola upp dörrarna och höll öppet hus. Folkhögskolans dag firades och många gamla elever som gått på skolan passade även på att samlas till en återträff.

Under fredagen hölls mingel med en rad olika utomhusaktiviteter i det strålande solskenet och många tittade förbi för att få en bild av skolan och de utbildningar som finns. Bland annat fick man möjlighet till inblick i vikingatidens matlagningskonst.

Lördagens program bestod av intressanta föreläsningar med bland andra fotografen och författarinnan Marit Manfredsdotter som berättade om sitt författarskap. Den unga renskötartjejen Tanja Nordfjell kom också på besök och bjöd på både föreläsning, musik, sång och vacker jojk.

– Vi hade många besökare här under helgen, jätteroligt att det är så stort intresse för skolan och våra utbildningar, säger allmänlärare Lennart Svensson.

På Bäckedals Folkhögskola erbjuds kurser i allmänna ämnen både på grundnivå och gymnasienivå som ger behörighet till fortsatta studier. Här finns även unika kurser i hantverk för dig som är intresserad av kunskap för en hållbar livsföring. Man har även ett internat med plats för cirka 50 studerande.

Dela det här!