Borlängeseger i Trötängasprinten

Borlänge MK:s Steen Skodborg och Olle Björk körde hem totalsegern i Trötängasprinten 2020. Foto: Morgan Grip
Borlänge MK:s Steen Skodborg och Olle Björk körde hem totalsegern i Trötängasprinten 2020. Foto: Morgan Grip
ANNONS:

Dela det här!

36 rallyekipage gjorde upp i årets första deltävling i Hälsingeserien, Trötängasprinten, som kördes på Trötänga utanför Herrö på lördagen.

Tävlingen, som var tänkt att innehålla två sträckor, fick på grund av det milda vädrets inverkan på vägarna bantas ner och avgöras på endast en sträcka, där man körde sträckan fyra gånger.

Snabbast de fyra varven på Trötänga var Borlänge MK:s Steen Skodborg och Olle Björk som därmed körde hem totalsegern i Trötängasprinten. Johan Rudengren och Christer Johansson, Eskilstuna MK respektive Flens MS, tog silverplatsen.

Magnus Proos och Ebba Proos, Härjedalens AK, slutade på en mycket fin tredjeplats totalt och vann sin klass A-2wd.

– Riktigt bra dag med Ebba som grym codriver och Saaben levererade som vanligt, säger Magnus Proos.

Även Peter Schylberg och Håkan Eriksson, Härjedalens MS, körde hem segern i sin klass BC-2wd. De slutade på sjunde plats totalt. 

– Jodå de har rullat på fint, vi har investerat i en ny motor i år och den fungerade fint. Vi är nöjda med dagen och tävlingen var så bra den kunde med dom förutsättningar vi hade, säger Peter Schylberg.

Som enda ekipage i klassen Ungdomsrally deltog Malte Proos och Jana Solsten, Härjedalens AK.

– Det går hyfsat, jag är nöjd, sa Malte Proos när vi pratar med honom i pausen mellan andra och tredje varvet. Du har mamma i kartläsarstolen, sköter hon sig? 

– Ja.

– Jag är lite åkrädd, men det känns stadigt och stabilt, säger mamma Jana Solsten. 

Trötängasprinten arrangeras av Härjedalens Motorsällskap och start, mål och depå hade man förlagt till gamla skolan i Herrö. Drygt 40 funktionärer såg till att allt fungerade.

Är Herrö rallynästet nummer ett i Härjedalen?

– Ja, det är väl lite så. Kul att få en tävling på hemmaplan i Herrö, säger Mikael Larsson, tävlingsledare och ordförande i Härjedalens Motorsällskap.

Hälsingeserien rullar nu vidare mot nästa deltävling, Örnskölden i Örnsköldsvik den 7 mars.

Johan Rudengren och Christer Johansson, Eskilstuna MK respektive Flens MS, tog silverplatsen. Foto: Morgan Grip
Magnus Proos och Ebba Proos, Härjedalens AK, slutade på en mycket fin tredjeplats totalt och vann sin klass A-2wd. Foto: Morgan Grip
Peter Schylberg och Håkan Eriksson, Härjedalens AK, körde hem segern i sin klass BC-2wd. De slutade på sjunde plats totalt.
Malte Proos och Jana Solsten, Härjedalens AK, vid start i Trötängasprinten. Foto: Morgan grip