Boulen har hittat till Lillhärdal

Dela det här!

13092016-img_8261.jpg
Siv Reffel i full färd med att kasta sitt klot. Tillsammans med sina boulevänner vill hon nu etablera sporten i Lillhärdal på riktigt. Foto: Jessica Grip
Förra året startade kommunen en aktivitet med namnet Möte mellan människor, med syfte att skapa gemenskap. Den har nu börjat ge ringar på vattnet.

Den huvudsakliga sysselsättningen, som lockat ut folk ur sina stugor är boule och just nu växer sig sporten allt större i bland annat Lillhärdal. Siv Reffel är en av initiativtagarna till att nu etablera sporten på riktigt i byn.

– Vi har blivit fler och fler som spelar och intresset verkar växa allteftersom, så det skulle vara så roligt om vi kunde få till en riktig bouleplan, säger Siv Reffel.

När vi besöker Solberga i Lillhärdal, där man just nu håller till, har man även bjudit in experthjälp från Ytterberg där det sedan länge finns många storspelare. Göran Busk och Carl Bergsten visade och förklarade reglerna så att alla som aldrig spelat kunde hänga på. Förutom alla obligatoriska regler hade Göran även en egen för dagen.

– Nu är det så här att nu får ingen ytterbergare spela med en annan ytterbergare, alla ytterbergare måste spela med varsin härdaling, så att alla får en chans att lära sig, uppmanade Göran Busk, innan lagen delades in och kloten började kastas.

Siv och hennes vänner har kommit med förslag till kommunen att anlägga en bouleplan vid skolan, där finns det gott om plats vid hockeyrink och tennisbana.

– Ja, vore inte det toppen, då blir den lättillgänglig och alla kan använda den, unga som gamla, även förskolebarnen, skolbarnen och ungdomarna på fritidsgården, säger Siv Reffel.

En aktivitet som syftade till att människor skulle ses och umgås mer ute i byarna har i detta fall lett till att människor från olika byar träffas och har trevligt tillsammans.

– Det finns boule i ganska många byar i Härjedalen, tänk om det kunde bli så att vi kan åka runt och spela mot varann, säger Siv Reffel. 

Boulesällskapet i Lillhärdal har även idéer om vad man skulle kunna hitta på när säsongen är över, just för att bibehålla gemenskapen som kommit genom det här växande intresset för boule.

Bild 2

13092016-img_8264.jpg

Bild 3

13092016-img_8266.jpg

Bild 4

13092016-img_8270.jpg

Bildtext 2
Kjell Tjärnback från Ytterberg förklarar hur man ska mäta om så skulle behövas. Foto: Jessica Grip
Bildtext 3
Ett 30-tal hade kommit till Solberga för att spela boule i det vackra sensommarvädret. Foto: Jessica Grip
Bildtext 4
På det här området finns gott om plats för en bouleplan som skulle kunna gynna alla åldrar. Foto: Jessica Grip

Dela det här!