Bra resultat av unga simmare

Sebastian Svensson knep sex silvermedaljer på samtliga sina sex starter i Höstsimiaden i Östersund. Magne Tjärnlund gjorde även han många bra lopp med personbästa och knep en bronsmedalj. Foto: Privat

Dela det här!Härjedalens simklubb gjorde en bra höstsäsong med många fina placeringar och personbästan. I slutet av november var det Höstsimiaden i Östersund som gällde och där lyckades Sebastian Svensson bäst med sex silvermedaljer på samtliga sina sex starter.

Magne Tjärnlund gjorde även han många bra lopp med personbästa och knep en bronsmedalj. Tyra Gustafsson, Ellen Vesterström och Malva Nisén stod alla tre för stora personliga rekord i sina lopp.

Vårsäsongen börjar man lika starkt. Den gångna helgen var det dags för årets första tävling som gick i Bollnäs. Där var det Alma Göthe som lyckades bäst med en andraplats totalt i sin ålder 8 år och yngre. Magne Tjärnlund och Sebastian Svensson gjorde också bra lopp med fina personliga rekord. Alma fick även tävla tillsammans med tre tjejer från Bollnäs i lagtävlingen. En stark insats av 8-åriga Alma som ställde upp i 13-årsgruppen där hennes lag tog en femteplats. Sebastian tävlade även han i ett lag med killar från Hudiksvall, Söderhamn och Uppsala. Tillsammans tog de två segrar i pojkar 12 år och yngre.

Alma Göthe Alma Göthe simmade in på en fin andraplats totalt i sin ålder 8 år och yngre i årets första tävling som gick i Bollnäs under helgen. Foto: Privat

Dela det här!