Brett restaurangutbud i Lofsdalen blir bredare

Featured Video Play Icon

Dela det här!

Fjällorten Lofsdalen har länge kunnat stoltsera med ett brett restaurangutbud med unika inslag så som Lofsdalen Skybar, whiskylager och bar på toppen av fjället Hovärken och Våffelstugan som erbjuder smakupplevelser i ett väglöst land.

Lagom till vintersäsongen kommer utbudet att bli ännu större med restaurangen Skoterköket som öppnade i somras och Lofsdalsklassikern Trapper Saloon som byter skepnad med en ny arrendator.

Annonser
Webbyrå Mediamakarna Grip. Vi skapar webbplatser som älskas av såväl besökare som sök- motorer. Webbhotell med drift, förvaltning och support i framkant.

Skoterköket ligger i helt nybyggda lokaler med utsikt över Lofssjön och fjälltopparna i söder. Maten som lagas är lagad med råvaror hämtade från närbelägna skogar och fjäll. På menyn finns lokala delikatesser så som Älgrygg med rotfruktskaka och Halstrad Fjällröding serverad med svamprisotto.

– Vår ambition är att ta ansvar för hela djuret. Därför köper vi endast in hela djur och låter inget gå till spillo. Benen kokar vi fonder på som sedan är grunden i våra såser och grytor, säger Sandra Maarva, restaurangansvarig på Skoterköket.

Trapper Restaurang och Bar är en riktig Lofsdalsfavorit med sin placering mitt i byn och uteservering med solvägg. Hit har besökare och bybor länge kommit för att avnjuta pizza och middagar eller för någon temakväll med live-musik och nattklubb.

Den nya arrendatorn Jonathan Nordqvist ser stor potential i lokalerna och den 10e december lanseras en helt ny meny. Menyn kommer både att innehålla inspiration från den amerikanska västern och från Italien med äkta italienska pizzor.

– Min tanke är också att satsa mycket på events med live-band varje lördag där vi kommer att köra busstransport från Sveg. Vi kommer också att köra disko, trubadurkvällar och andra tema-aftnar, säger Jonathan.

Mat- & dryckesfakta Lofsdalen

– 8 restauranger och caféer vintertid

– Lofsdalen Skybar 1125 m.ö.h. med Europas högst belägna whiskylager

– Återkommande events i samarbete med Mackmyra Whisky

– Aktivitetshus med sportbar, lekland och bowling.
Destination Lofsdalen är en fjälldestination med aktiviteter som lockar besökare från Sverige och Europa året runt. Byns lilla storlek och fjällens och sjöns närhet gör alla aktiviteter, restauranger och nöjen lättillgängliga.

Vintertid lockar utförsåkning med rejäl fallhöjd, välpreparerade längdspår i varierande terräng, 150 km turleder och skoterleder. Här finns både anlagda aktiviteter såväl som orörd natur med enorma vyer.

På sommaren är Lofsdalen Bike Park ett stort dragplåster. Med ca 16 km familjevänlig downhillcykling är den en given favorit för den äventyrslystne. Det finns gott om vandringsleder med möjlighet att starta både i skog såväl som uppe vid trädgränsen. Varierande fiske och viltspaning lockar också många gäster.

På toppen av skidfjället Hovärken ligger Europas högst belägna whiskylager, Lofsdalen Skybar. Här lagras ca 400 personliga 30-litersfats med Mackmyrawhisky och skybaren har öppet året runt med enklare luncher, dryckesprovningar samt finns tillgänglig för privata middagar, fester och events.

Dela det här!

Annonser