Brett utbud i festivalen Mittkulturen

ANNONS:

Dela det här!

norrdans_7x7_scenkonstbolaget.jpg
Norrdans föreställning Sju gånger sju är ett av många framträdanden under Mittkulturveckan. Foto: Scenkonstbolaget
Tredje omgången av festivalen Mittkulturen i Lillhärdal närmar sig och presenteras med Härjedalens Kulturcentrum som medarrangör.

Det utlovas även i år ett brett utbud av mångsidiga och professionella kulturevenemang, eller vad sägs om en dansföreställning utomhus med Norrdans, en jazzkonsert med Klas-Henrik Hörngren Trio, en bokpresentation och en fotoutställning med Oslo-baserade Härjedalingen Charlie Fjätström. Även en dansworkshop med så kallad integrationsdans ingår i programmet. Presentationerna under festivalen är en blandning av både lokala och nationella artister.

Festivalveckan börjar på Midsommarafton med resning av midsommarstången, därefter blir det konserter med ett flertal lokala musiker som kompletteras med professionella kulturevenemang.

På midsommardagen presenterar Lillhärdalsbördige Charlie Fjätström sina fotografier ”Hemma” och ”Ten Ways To Kill Yourself ” på Härjedalens Kulturcentrum.

På söndagen är det dags för Klas Henrik Hörngren-trio, som 2009 släppte den hyllade jazzplattan Je Suis La Mer, som fick ett fantastiskt mottagande och blev utsedd till årets bästa jazzskiva av både Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet. Gruppen tycker om lugnet och mer eller mindre stor akustik. De spelar jazzmusik och i repertoaren ingår egna kompositioner, jazzstandards och även psalmer. Klangligt, vackert och lite melankoliskt med Klas-Henrik Hörngren på piano, Magnus Vikberg på trummor och Elsa Bergman på kontrabas.

Under måndagen visar Norrdans sin nya produktion "Sju gånger sju", en utomhusföreställning laddad med spännande fysisk och fascinerande dans. Kommunikation och utbyte av energi mellan dansarna och åskådarna är grundstenen i Norrdans föreställningar och något som inte går att förbise. Sju koreografer fick sju dagar med Norrdans att skapa en koreografi på sju minuter med inspirationen av var sin bror ur Aleksis Kivis roman Sju Bröder.

Presentation av fotoboken ”Vårt Härjedalen”, som visar Härjedalens alla härligheter på Härjedalens Kulturcentrum. Upphovsmännen Caj och Daniel Källmalm kommer att berätta om produktionen och bakgrunden av boken och visar ett stort antal bilder ur densamma under tisdagen.

Projekt ”Integrationsdans” startar den 27 juni och under en vecka kommer flyktingar och icke flyktingar upp till 25 år att mötas för att hitta ett gemensamt dansspråk. Under professionell ledning ska de producera ett dansstycke som visas den 3 juli på Härjedalens Kulturcentrum. Projektet stöds av Ideér för Livet.

Kulturveckan erbjuder även teaterskola för barn, i år med Therese Jonsson som ledare.