Skip to content

Busschauffören åtalas efter den svåra bussolyckan

Tre omkomna efter bussolycka på E45. Foto: Morgan Grip
Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Föraren av den buss från Västergötland som i fjol vår välte utanför Sveg med följd att tre ungdomar miste livet och ett 20-tal skadades, åtalas nu för vårdslöshet i trafik, vållande till annans död och vållande till kroppsskada.

Det är kammaråklagare Mikael Bäckström, som nu väckt åtalet och han menar bland annat att polisutredningen visat att olyckan berodde på felaktigt manövrerande från chaufförens sida och det medförde att han oavsiktligt körde av vägen på E 45 vid Siksjön, söder om Sveg. Enligt åklagaren berodde bussolyckan alltså inte på vägens skick, vädret eller att det var något fel på bussen.

Statens Haverikommission kom i sin utredning fram till att det inte fanns några brister i vägbanan som kan ha bidragit till att bussen gick av vägen med det förfärliga resultatet.

Bussförarens försvarsadvokat, Ulrik Smedberg, håller inte med åklagaren, utan anser att bevisningen inte är tillräcklig. Smedberg pekar bland annat på att hans klient upplevde att bussen blev påverkad av skador i vägbanan och att det gjorde att den åkte till sidan och välte.

Dela det här!

Scroll To Top