Café Bönan slog upp portarna

Dela det här!

p1000323.jpg
Jeanette Åman kommer att servera gott kaffe med dopp hos Glötes Café Bönan i sommar. Foto: Morgan Grip
Glöte har fått ett alldeles eget café i byn. Café Bönan heter det och i söndags slogs portarna upp till ett mysigt litet inneställe där det går lätt att trivas.

I samband med invigningen bjöds det på fika och korv, tipsrunda, gissningstävling och lotteri. Ett 80-tal besökare gästade caféet som kommer att hållas öppet onsdag till söndag under juni, juli och augusti.

– Det hela började med att vi behövde ett ställe att utgå ifrån med de guidade turer som vi kommer att hålla upp till Glötesvålen och vindparken under sommaren, säger Ulla Stenberg, en av eldsjälarna i Glöte. 

Glötegården står annars oftast tom under sommartiden. Nu vill man alltså försöka ändra på det och den bygdepeng man blivit tilldelad blir ett bra medel att starta med.

– Bygdepengen som kommer att vara på ungefär en halv miljon per år blir en bra möjlighet för oss att skapa olika hållbara projekt för att utveckla området, förklarar Ulla, det här med café och guidade turer är ett första steg till att vända utvecklingen i Glöte.

Arbetet sker i samverkan mellan Byalaget och Glötegården och kommer förhoppningsvis att bli ett uppskattat och välbesökt inslag för både turister och Härjedalingar.

– Många kanske tycker att en vindpark inte är så intressant, men det är ju egentligen själva platsen i sig som är så fantastiskt vacker, säger Ulla och visst är de mäktiga de gigantiska vindsnurrorna.

Öppettider kommer ni att hitta på sveg.se inom kort.

 

Bild 2

p1000320.jpg

Bild 3

p1000331.jpg

Bildtext 2
Många kom för att trivas vid söndagens invigning. Foto: Morgan Grip
Bildtext 3
Öppetskylten kommer att sitta uppe onsdag-söndag under juni, juli och augusti. Foto: Morgan Grip

ANNONS:

Dela det här!