Dieseltjuvar skrämdes på flykten

Polisen har under onsdagen varit på platsen och gjort en brottsplatsundersökning och då också konstaterat att bilen de lämnade efter sig är falskskyltad. Foto: Privat

Dela det här!

Två dieseltjuvar skrämdes på flykten på tisdagskvällen då de upptäcktes i full färd med att slanga diesel ur en traktor som stod parkerad på en arbetsplats i ett grustag mellan Herrö och Risbrunn.

– Jag hade en kamera uppsatt på platsen som larmade och i den såg jag två personer slanga diesel ur en traktor, berättar John Vesterström.

John kontaktade då traktorns ägare Håkan Björk och tillsammans med ytterligare fyra personer åkte de upp till platsen.

– De stack till skogs när vi kom och lyckades komma undan, men bilen lämnade de och den står fortfarande kvar, berättar Håkan Björk.

– När vi kom dit hade de slängt grejerna på backen och sprungit därifrån. De hörde förmodligen bilen när vi kom. De hade två 20-liters dunkar med sig som de lämnade efter sig när de stack, en av dunkarna var fylld när vi kom dit, berättar John Vesterström.

– Vi ringde polisen direkt men den närmsta patrullen var 3,5 timme bort så vi åkte därifrån.

Senare på kvällen åkte John och Håkan tillbaka och flyttade traktorn till en mer synlig plats från vägen. Håkan såg då två personer plockas upp av en bil på vägen mellan Sveg och Lillhärdal.

– De blev upplockade av en annan bil mellan Äggen och Herrö vid 20.30-tiden på kvällen, sen försvann de, berättar John Vesterström.

Polisen har under onsdagen varit på platsen och gjort en brottsplatsundersökning och då också konstaterat att bilen de lämnade efter sig är falskskyltad.

Drivmedelsstölder och stölder ur arbetsfordon är ett stort problem för många entreprenörer.

– I stort sett alla entreprenörer har problem med stölder, konstaterar John Vesterström.

Två dieseltjuvar skrämdes på flykten utanför Herrö på tisdagskvällen då de upptäcktes i full färd med att slanga diesel ur en traktor som stod parkerad på en arbetsplats i ett grustag. Foto: Privat

– De stack till skogs när vi kom och lyckades komma undan, men bilen lämnade de och den står fortfarande kvar, berättar Håkan Björk. Foto: privat

Här stod traktorn parkerad. Foto: Skärmdump Google Maps 

Dela det här!