Elin Lemon (C) om Region JH:s ekonomi: ”Läget är ytterst allvarligt och jag skulle vilja beskriva att den ekonomiska situationen är i kaos”

Elin Lemon, regionråd (C), Region Jämtland Härjedalen, kopplade upp utrustningen och invigde det digitala akutrummet i Sveg tidigare i år. Foto: Morgan Grip

Dela det här!Region Jämtland Härjedalens ekonomi befinner sig i fritt fall. Budgetunderskottet ökar i mycket snabb takt. För bara en vecka sedan var beräkningen att årets underskott skulle bli 175 miljoner kr. Men på 6 dagar har underskottet växt till 220 miljoner.

Det här har fått regionstyrelsens oppositionsråd Elin Lemon, C, i Herrö att reagera:

– Läget är ytterst allvarligt och jag skulle vilja beskriva att den ekonomiska situationen är i kaos. Det som nu krävs är ordning och reda i ledning och styrning. Vi ser att politik och verksamheten är långt ifrån varandra, den högra handen vet inte vad den vänstra gör. Det behövs en närmare och tätare dialog i organisationen och jag vill betona att de beslut som tas aldrig får äventyra patientsäkerheten.

– Lägg sedan till att vi har landets längsta vårdköer, för närvarande står 2.678 patienter från regionen i kö till Östersunds sjukhus. Vi behöver få in frisk luft och andra lösningar. För centern spelar det ingen roll vem som driver vårdcentralen eller en vårdavdelning. Vi vill se patienter i vården, som inte fastnar i vårdköer.

Dela det här!