En person räddad ur brinnande lägenhet i Sveg

Foto: Morgan Grip

Dela det här!

Ett larm inkom strax efter klockan 16 på onsdagen om en brand i en lägenhet i bostadsområdet Myrgränd i Sveg. Räddningstjänsten från Sveg, Hede och Ytterhogdal bekämpar just nu elden och det finns risk för spridning till de övriga lägenheterna i den brandhärjade lägenhetslängan.

En person skall enligt uppgift ha räddats ur lägenheten av boende i området. Personen ådrog sig rökskador och hämtades av ambulans. Branden skall ha startat i köket men vad som orsakat branden är i nuläget inte känt.

– Vi kan inte säga något om brandorsaken ännu men det ser ut som att det har börjat brinna i köket och sedan spridit sig upp till vindsutrymmet, säger Henrik Ingvarsson, styrkeledare på plats.

Branden var vid 18-tiden under kontroll och de intilliggande lägenheterna ska ha klarat sig bra. Räddningstjänsten kommer att dröja sig kvar på platsen en stund för att säkerställa att allt är släckt.

– Det är ingen eld kvar nu. Vi kommer att vara kvar på platsen och säkerställa att det inte finns någon glöd kvar någonstans, säger Ingvarsson.

Foto: Morgan Grip

Foto: Morgan Grip

Foto: Morgan Grip

Dela det här!