Foto av författare

Morgan Grip

Oskar Stener och Anders Wiklund, två- respektive tremålsskytt i storsegern mot IFK Östersund 3. Foto: Åke Larsson
Det blev en storseger i bortamatchen mot IFK Östersund 3 för Sveg i säsongspremiären av fotbollsfemman.

– Vi gör snabbt både 1-0 och 2-0. Efter det slappnar vi av lite och trots att vi dominerar fullständigt så skapar vi inte så jättemånga målchanser, säger Svegs tränare Fredrik Jonasson.

– I paus tar vi nya tag och pratar om att vara noggranna och mala på. Detta var en bra match för oss att spela anfallsfotboll. IFK hade ett skott på mål på hela matchen och då klev Mattis Vesterström i målet fram och gjorde en fin räddning, säger Jonasson.

Sveg gör sedan två snabba mål direkt i andra halvlek och matchen är vunnen. Trots det öser man på och skapar mängder av målchanser och målen trillar in i jämn takt. Matchen slutar med storseger 8-0 för Sveg.

– Kul att våra offensiva spelare får spräcka sina "målnollor". Hela laget gör en bra insats men extra plus för Andreas Larsson som dominerade mittfältet totalt. Även plus för Oskar Stener och hans påpassliga mål i första halvlek och även extra plus för Anders Wiklunds andra halvlek med sina 3 mål. Hans sista mål var en riktig läckerbit där han dunkar upp bollen stenhårt i krysset från straffområdeslinjen. Men som sagt hela laget förtjänar bra betyg, avslutar Jonasson.