Enkel vinst för fotbollsdamerna i seriepremiären

Foto av författare

Jessica Grip

Camilla Larsson tar sig runt målvakten och kan lätt sätta bollen i mål. Foto: Morgan Grip
Svegs damlag tog emot Orrviken/Frösön hemma i seriens första match som skulle visa sig bli ett enkelt möte.
Tjejerna tog hem en säker seger med 10-1. En nöjd Fredrik Jonasson, coach för dagen, säger så här om matchen.

– En väldigt bra genomförd premiär där tjejerna verkligen öste på från start till mål. Efter en jämn inledning tog vi över fullständigt och målen rullade in i jämn takt.

I första halvlek gick det lite för enkelt vilket gjorde att vi spelade alldeles för slarvigt i vårt anfallsspel. Vi jagade hela tiden en "avgörande passning" istället för att ta det lite lugnare när vi gick till anfall dvs. inte bara spela längre bollar framåt.
Det lyckades vi verkligen med och i andra halvlek fick vi se ren propagandafotboll med fler sekvenser där vi höll bollen inom laget och med fin speluppbyggnad spelade oss fram till bra målchanser. Riktigt kul att se.

Givetvis ska hela laget ha mycket beröm för genomförandet av dagens match. Extra plus till våra forwards Stina Östman och Camilla Larsson som stod för 9 av de 10 målen. Kul också att våra unga debutanter Josefin Björling och Elsa Svensson visade vilka duktiga fotbollsspelare de är. Men som sagt hela laget gör en toppeninsats.

Målskyttar i dagens match var: Camilla Larsson 6, Stina Östman 3 och Mikaela Hedberg 1