Facit för Svegs hockeydamer – två segrar på två dagar

Foto av författare

Morgan Grip

Svegs lagkapten Karin Åström jublande glad efter helgens två fullpoängare. Foto: Morgan Grip
Det blev en ny seger för Sveg i söndagens returmöte mot Nora HC. Svegs hockeydamer genomför helgen på bästa möjliga vis och bärgar full pott, sex poäng.

Dagens match blev dock något tätare än lördagens match och precis som i gårdagens match är det Nora som inleder målskyttet och tar ledningen med 1-0. I slutet av andra perioden kan dock Sveg både kvittera och ta ledningen inom loppet av en dryg minut. 1-1 Karin Åström på pass från Elsa Svensson och 2-1 Caroline Zackrisson utan assistans.

Sveg håller sedan undan och vinner matchen med 2-1 efter en mållös tredje period.

Även om det målmässigt är jämnt så är det hemmalaget som kontrollerar matchen och är det bättre laget. Sveg vinner rättvist matchen efter att ha vunnit skotten med 37-24.

– Vi spelade väldigt bra i dag igen även om vi nog borde ha gjort några fler mål, säger Svegs tränare Tommy Svensson.