Festligt när Handelsbanken firade 100 år

– Mellan femtio och hundra personer har varit här och fikat med oss i dag. Det tycker vi är kul, säger Jörgen Andersson, som har jobbat på banken sedan 2008 och som kontorschef sedan 2012. Foto: Morgan Grip
– Mellan femtio och hundra personer har varit här och fikat med oss i dag. Det tycker vi är kul, säger Jörgen Andersson, som har jobbat på banken sedan 2008 och som kontorschef sedan 2012. Foto: Morgan Grip

Dela det här!

På torsdagen bjöd Handelsbanken i Sveg in till festligt firande med anledning av att man funnits i Sveg i 100 år. Det firades med kaffe och bakelser.

– Mellan femtio och hundra personer har varit här och fikat med oss i dag. Det tycker vi är kul, säger Jörgen Andersson, som har jobbat på banken sedan 2008 och som kontorschef sedan 2012.

Egentligen så har man funnits i Sveg i 102 år, kontoret öppnade redan 1918 under namnet Stockholms Handelsbank. Året efter, 1919, blev man Svenska Handelsbanken, vilket man är än i dag. På grund av ombyggnationer i banken sköt man upp firandet som egentligen skulle ha skett i höstas.

Kontorschefen beskriver en positiv utveckling för banken och ser positivt på framtiden.

– När jag ser på hur vi har haft det och hur utvecklingen är så ser jag bara positivt på framtiden. Om jag pratar för min del sedan 2012 så växer vi hela tiden. Vi blir bara större och större och tar marknadsandelar hela tiden, säger Jörgen Andersson.

– Inom Handelsbanken är vi väldigt rädda om kontorsnätet. Vi tror på små kontor lokalt, medan en del andra banker lägger ner kontor. Vi är också väldigt decentraliserade, vi bestämmer mycket lokalt, säger Andersson.

Stora förändringar har skett för bankerna de senaste åren i och med digitaliseringens inverkan, inte minst med tanke på att kunderna nu själva kan utföra flera bankärenden på internet.

– Det har vi ju märkt av. Kundtrycket in på kontoret är väl en fjärdedel mot vad det var när jag började arbeta på banken 2008. Lika med kontanterna, det är väl en tjugondel mot vad det var då, så det är en enorm förändring, säger Andersson.

Enligt kontorschefen är det minskade kundtrycket ingenting som kommer att påverka kontorets öppettider, som i dag är 10-15.

– Vi kan väl ha öppet när vi ändå sitter här. Det är bokade besök som gäller, men om någon kommer in så får de i alla fall prata med någon som kan ge dem en tid, säger Andersson.

Dela det här!