Fina prestationer av Härjedalstruppen i simning

Dela det här!

12243098_10153669205064030_6998936578266154886_n.jpg
Nöjd trupp från Härjedalens simklubb efter helgens regionmästerskap. F.v. Danne Mackin, Rebecca Lepik Thomasdotter, Cornelia Moberg, Julia Johnsson, Gustav Andersson och Tauno Haapamaa. Foto: Ann-Charlotte Danielsson
Julia Johnsson fick även i år med sig en guldmedalj på 400 m medley vid regionmästerskapet i simning i Härnösand. Med tiden 6.14.87 slog hon även sitt personbästa med över 13 sekunder. Även om det bara var två tävlande i klassen visar det på styrka på en distans som räknas som en av de tuffare. 

– 400 medley är en tuff distans. För Julias del handlar det nu mycket om att hitta rätt efter flytten till Motala så att hon får allt att stämma, säger tränare Tauno Haapamaa.

De tre mästerskapsdebutanterna från Härjedalens simklubb gjorde även de mycket fina resultat. 

– Målet med helgens tävling var att göra sitt bästa samt att försöka slå sina personliga rekord. Något vi också lyckades riktigt bra med, förklarar tränare Danne Mackin. Hela truppen har under helgen 14 starter bakom sig och 11 nya personliga rekord. Vi ska då ha i åtanke att det är de allra bästa i hela Norrland, norr om dalarna som stod för motståndet.  

Med detta har nu Härjedalens simklubb fått inte mindre än tre nya deltagare i elit-gruppen, Rebecca Lepik Thomasdotter, Cornelia Moberg och Gustav Andersson.

– Jag kan inte annat än vara stolt över mina simmares prestationer, avslutar Danne Mackin.

På lördag är det dags för de yngre förmågorna i klubben att delta i Höstsimiaden och då kan vi säkert räkna med fler framgångar för Härjedalens simklubb.

ANNONS:

Dela det här!