Fler Svegare på P4-toppen

Dela det här!

2740512_520_293.jpg
The Commotion utmanar på P4-toppen den här veckan Foto: Alvar Palm

Den här veckan hör vi ännu ett band med Svegsanknytning på P4-toppen.
Det är The Commotion som utmanar med sin låt "Live and learn", text och musik Mikael Eriksson.

Gruppen som finns i Göteborg har spelat ihop sedan 2008 och hämtar inspiration från Charles Bradley, Lee Fields, Aretha Franklin, Curtis Mayfield och tidig Marvin Gaye förutom det mesta från Motown.
Fullängdsplattan "Sounds from big dipper street" summerar på ett bra sätt hur soundet har utvecklats från början till nu och är ett resultat av hårt och hängivet arbete där all text och musik är eget material.
I bandet medverkar förutom de tre Svegskillarna Amadou Khan på bas, Mikael Eriksson på gitarr och ledsång, Johnny Nilsson på piano och stämsång även Martin Ödlund på trummor.
På inspelningen till soundtracket "När rocken kom till Sveg" där veckans utmanarlåt är hämtad ifrån, är det dock Svegskillen Magnus Olsson som håller i trumpinnarna.

Lyssna på Spotify: http://open.spotify.com/album/0Z8y7WVRbWcYcBS6RgkQte

Vill ni rösta in The Commotion på P4-toppen ringer ni 099 – 501 36 samt går in på webben
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=400

Vill ni rösta på The Composers och "It would be nice" som vi tidigare presenterat och som den här veckan ligger på en fjärde plats, ringer ni 099 – 501 34 samt går in på samma webbplats som ovan. Där registrerar man sig enkelt och kostnadsfritt. Anledningen till att det behövs både telefonröster och webbröster är att de är värda 50-50.

 

Dela det här!