Förvåning och irritation bland golfarna när banan i Byvallen nu öppnar trots allt

Nyheten att EG Golf nu väljer att öppna golfbanan i Byvallen i egen regi för pay and play, efter att man tidigare i år avböjt ett erbjudande från Svegs golfklubb, har rört upp känslorna bland flera av golfklubbens medlemmar. Foto: Morgan Grip

Dela det här!Nyheten att EG Golf nu väljer att öppna golfbanan i Byvallen i egen regi för pay and play, efter att man tidigare i år avböjt ett erbjudande från Svegs golfklubb, har rört upp känslorna bland flera av golfklubbens medlemmar. Förvåningen och irritationen är stor bland flera av klubbens medlemmar.

– Att man nu väljer att öppna banan, trots att man tidigare i år avböjt klubbens erbjudande, har retat upp en hel del medlemmar som hört av sig till mig. Några är positiva, men de flesta som hört av sig till mig är riktigt irriterade och tycker att det är mycket märkligt gjort, säger Niklas Quarnå, talesperson för Svegs golfklubb.

– Vi tyckte vi hade ett bra erbjudande som vi gav EG Golf men det räckte inte till uppenbarligen. Jag vill inte kommentera några siffror, men jag tror det blir svårt att få in den summan vi erbjöd på pay and play. En annan av anledningarna till att man inte antog erbjudandet var också att man kände att man inte hade ork driva golfbanan, säger Niklas Quarnå.

– En pay and play-bana i egen regi ställs det inte lika höga krav på så det känner jag att vi orkar med, säger Evert Grängzell. Vi behöver heller inte låsa upp oss på att ha öppet från maj till mitten av oktober. Säkerheten rubbas det dock inte på, det skall vara ordning och reda på golfbanan, även om det är en pay and play-bana.

– Golfklubben saknade en styrelse och hade inte heller ekonomi att driva verksamheten vidare, säger Evert Grängzell.

– Blir folk irriterade så har vi förståelse för det, det hade jag faktiskt räknat med skulle hända, men vi vill prova det här en sommar, säger Britt Grängzell.

– Vi tar ett år i taget, säger Evert Grängzell, som räknar med att kunna öppna för pay and play med provisoriska greener i slutet av nästa vecka.

– Det är bra att det kommer att gå att spela golf i Sveg, men det är olyckligt för våra medlemmar att de inte visste om detta tidigare och som nu valt att på våra rekommendationer betalat in medlemsavgiften hos en annan bana. Jag är ändå glad att vi hittade ett samarbete med Hede-Vemdalen GK. Vi ifrån klubben hade inte kunnat göra på annat sätt, säger Niklas Quarnå.

SE MER AV HÄRJEDALEN på Hela Härjedalens Youtubekanal!

 

Dela det här!

Morgan Grip

morgan@sveg.se

Latest posts by Morgan Grip (see all)