Fotboll, cyklar, mopeder, kultur och Quis fyllde Härdalsveckans torsdag

Foto: B-G Eliasson

Dela det här!Under Härdalsveckans sjätte dag handlade det om fotboll, cykel- och mopedrace, kultur och Quis.

Den årliga fotbollsmatchen där Lillhärdals IF:s division 4-gäng ställs mot hemvädare/veteraner, slutade med storseger för A-laget. Matchen, som även är en hyllning till lagkamraten Conny Åslund, som efter en tids sjukdom gick bort i vintras, slutade med en seger med 6-1 för A-laget.

Samtidigt som fotbollsmatchen pågick på Solberga kördes cykeltävlingen för de lite yngre. 23 barn kom till start i tävlingen där det gäller att cykla två varv på tid med så lika varvtid som möjligt i de båda varven.

Bäst lyckades Kevin Johansson som knep segern. Tvåa blev Jack Tjernmon, tredjeplatsen delades av Casper Engelin och Gustav Ekblom.

Ett mopedrace med drygt 20 veteranmopeder kördes runt byn. Det var Zündapp, Puch, Cresent och Monark i en härlig blandning.

Församlingshemmets kulturkväll där Lars Axel Nordell sjöng och berättade om musiklivet i Härjedalen, lockade 60 åhörare.

Cirka 250 personer kom på torsdagskvällen till Lillhärdals Camping för att lyssna på gamla dansbandsgodingar framförda av dansbandet Quis med Martin Åström på gitarr, Stefan Rydén, trummor, Jens Åslund, bas och Håkan Ryden, klaviatur, som återförandes för en kväll.

Text och bild: B-G Eliasson

Dela det här!